Så här byter du bromsbelägg för en Lexus GS300

Lexus GS300 är utrustad med all-wheel låsningsfria skivbromsar. Toyota rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles. De främre bromsbelägg tenderar att slitas ut snabbare än de bakre dynorna. Lyssna för slipning och /eller skrikande från bromsbeläggens slitage indikatorer för att avgöra när man ska ta bort de gamla kuddar och installera nya. Bromskloss ersättning är också ett utmärkt tillfälle att inspektera de övriga komponenterna i GS300 bromssystem. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
13 mm skiftnyckel
Tänger
bromsfett
10 mm hylsnyckel
Droppkar
Channel -lås tång
Visa fler instruktioner
1

Parkera GS300 på plan mark, och stäng av motorn. Sätt transmissionen i "parken".
2

Vrid varje tappmuttem på hjulen ett helt varv med däck järn för att lossa dem.
3

Lyft fordonet med domkraft, och position pallbockar under axlarna. Sänk bilen på pallbockar att säkert stödja fordonet medan du arbetar.
4

bort klackarna och ta hjulen bort.
5

bort bromsok slide bultar. Lokalisera de två skruvarna på varje bromsok. De slide bultarna på baksidan av bromsok och kan lätt nås om du fysiskt vända framhjulen bort från dig. Lossa varje stift - eller bult - med en 13 mm hylsnyckel. Avsluta ta bort bultarna med händerna, och ställ dem ur vägen för framtida återanpassning
6

Ställ främre bromsok ovanpå rotorn eller styrarmen -. Låt den inte hänga med bromsledningen.
7

Ta stoppbygeln i ovankant av bromsbeläggen med en tång. Dra kuddar från spåren i bromsok fästet.
8

Inspektera bromsok fästet och rotor. Konsolen ska vara fast och tomt på eventuella sprickor eller tecken på kraftig stress. De broms rotorer bör vara jämn och plan. Om komponenterna är skadade, byt ut dem omedelbart.
9

Ansök bromsfett till baksidorna av de nya bromsbelägg. Mellanläggen (det område på baksidan av dynorna motstående den sida som kommer att göra kontakt med rotorn) bil skadas av slitage från bromsok kolvarna samt fukt. Den anti-squeal förening kommer att skydda dynorna och främja en konsekvent drift.
10

Placera den nedre sidan av de nya bromsbeläggen i bromsoket fäste facket först, tryck sedan på toppen av dynan på plats för att engagera låsclipset.
11

Öppna bromsen avluftningsventil med en 10 mm hylsnyckel. Placera en långpanna under bromsok att fånga bromsvätska.
12

Grip bromsok kolv och baksidan av bromsok med kanal-lås tång. Kläm bromsok kolv in i sidan av bromsok att göra plats för de tjockare bromsbelägg. Släpp bromsok när kolvarna är helt öppen inuti bromsoket.
13

Placera bromsoket över de nya bromsbelägg och bromsok fästet. Stäng bromsen avluftningsventil med 10 mm nyckel.
14

Applicera ett tunt lager av bromsfett till bromsok glidstiften. Skruva stiften i bromsoket och dra åt dem med 13 mm nyckel.
15

Upprepa steg 5 till 14 för varje extra uppsättning av Lexus GS300 s bromsbelägg du behöver byta. För de bakre bromsarna, avbryta bromsok med en tråd klädhängare för att undvika att den hänger i bromsledningen.
16

Byt hjulen på Lexus hjulbultar, och skruva på muttrarna.

17

Lyft bilen med domkraften och ta bort domkraften. Sänk Lexus däck till marken, och dra klackarna med däck järn eller lug skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126855.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.