Hur du ändrar oljefilter på en Eurovan

Den främre-motor Volkswagen Eurovan har gott om utrymme för passagerare eller varor. Det fanns också tillgängliga i olika camper versioner. Oljefiltret är beläget ovanför en sköld under motorn. Byte av oljefilter kommer att kräva att byta ut motoroljan. Alltid ändra både oljan och filtret för att förhindra förorening på antingen olja av filtret. Du bör byta olja varje 3000 miles för att hålla motorn smörjas. Saker du behöver
Jack
Chock
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Nytt oljefilter
Rag
6 qts. motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park van på en plan och jämn yta. Ställ parkeringsbromsen att hindra van från att rulla bakåt. Chock bakhjulet för extra säkerhet.
2

Placera en domkraft under den främre tvärbalken och höja van tillräckligt hög för att placera pallbockar under "flaskhalsar" i framdörrarna. Dessa punkter är utformade för att hålla vikten på fordonet utan att orsaka skada på en jack eller jack står.
3

skruva isär soundshield enligt van genom att ta bort de fyra bultarna som håller skölden på plats med en hylsnyckel. Dessa skruvar är placerade vid de fyra hörnen på skärmen. Unbolt två muttrarna från fronten crossmember liksom. Skärmringen ner och ur vägen för att få tillgång till oljefiltret och oljetråget.
4

Skjut drain pan under motorn och skruva isär avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt oljan rinna ut när du byter oljefiltret.
5

Leta filtret på framsidan av motorn. Skruva loss den med en oljefilternyckel. Placera det gamla filtret i avloppet pan med spillolja.
6

Fyll det nya filtret med motorolja. Dab del olja runt packningen på toppen av filtret genom att tillämpa några på ett finger och torka den på packningen. Detta kommer att bidra till att säkerställa filtret tätar korrekt och tar enkelt bort vid nästa oljebyte intervall.
7

Skruva den nya filtret upp till huset för hand. Inte skiftnyckel-åt, eftersom detta kommer att skada gängorna på filtret.
8

Dra åt avtappningspluggen med en hylsnyckel. Dra inte åt för hårt, eftersom det kan skada gängorna i oljetråget.
9

Bolt skölden tillbaka upp under van. Se till att de fyra skruvarna och två muttrar dras åt med en hylsnyckel.
10

Höj van med en domkraft. Avlägsna domkraften och sänk van till marken.
11

Öppna huven för att få tillgång till olje locket. Locket ligger i framsidan av motorn. Ta av locket och häll 5 qts. av olja ner i röret.
12

Dra ut oljestickan ligger bredvid oljan påfyllningsröret. Torka av mätstickan och sätt tillbaka in mätstickan röret. Dra tillbaka ut och kontrollera oljenivån. Häll olja i 1/2 qt. intervall tills mätstickan läser fullt.
13

Starta van och låt den gå på tomgång i fem minuter. Stäng van ner och låta det sitta i ytterligare fem minuter. Kontrollera oljenivån en gång för att se till att mätstickan läser fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126831.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.