Felsökning av en Chevy Cobalt

Precis som alla bil, har Chevy Cobalt några typiska problem som alla förare kan köra in, även om de tar väl hand om sin bil. Vissa problem är snabba, enkla lösningar som kan göras direkt i din uppfart, men andra kommer att kräva en resa till en mekaniker eller återförsäljare för att repareras. Vissa problem kommer med varningslampor som gör dem lättare att diagnostisera. Andra kommer att vara en fråga om en vibration eller tillverkning. Saker du behöver
Cobalt
Bruksanvisning
Computer Diagnostic Tool (tillval)
Visa fler instruktioner Review Lätt Fixar
1

Byta olja på en Cobalt kan vara besvärligt eftersom bilen inte har en normal installation oljefilter. Oljefiltret endast kan nås genom att ta bort motorkåpan under huven istället för att vara under bilen. Vid byte av strålkastare eller främre blinkers
2

, ta bort de två skruvarna på toppen av strålkastare . Det kommer inte bara glida rätt ut. Det måste lutas, tvångsarbete och manövreras, men inte trycker tillräckligt hårt för att bryta någon plast.
3

Driver center visar Servostyrning och styrningen inte fungerar, ta bilen till generalagenten. Alla Cobalt servostyrning system har återkallats, vilket gör resan till återförsäljaren en smärta, men gratis.
Locking, nyckel och dörr Problem
4 p Om dörrarna låsa och låsa kontinuerligt under körning, är det antingen ett problem med en sensor i skiftenheten montering eller vattenskador i växlarna.
5

vrida nyckeln, men bilen startar inte är ett annat vanligt problem. Batteriet kan vara döda eller - vanligare i kalla klimat - säkerhetssystemet kanske inte kommer ihåg din nyckel. Byt batteri och - om bilen fortfarande inte startar -. Vrid nyckeln att köra inställningen (utan att starta bilen) och lämna nyckeln där i 10 minuter eller tills bilen börjar pipa
6

Låsning av nyckeln i tändningslåset - även när bilen är avstängd och i parken - är ett problem med en sensor i skiftenheten. Det kommer att behöva ersättas Addera Motor och Traction kontrollfrågor
7

knacka eller tvekan i motorn -. Särskilt vid tomgång - kan vara problem med luft eller bränslefilter, smutsiga bränsleinsprutningar eller ett problem med ett antal olika sensorer i själva motorn.
8

ryck och motorstopp samtidigt TRACTION visas på föraren gränssnittet är ett allvarligt problem med kobolt. (Det finns en underjordisk rörelse för att få GM att göra detta till en återkallelse). Det orsakas av antingen en lös tråd eller en skadad dator modul.
9

Visar Effektsänkning på förarens display är ett annat vanligt problem. Det kan vara en dålig sensor i bränslesystemet eller helt enkelt smutsiga spridare. Kör injektor renare genom bränslesystemet och om det inte löser problemet ta bilen till generalagenten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126821.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.