Hur man tar bort kylaren på en 1998 BMW E39

I E39 generationen av BMW 5-serie var en av de mer allmänt älskad versioner av denna uppställning, tack vare sin attraktiva design och imponerande prestanda. Som vissa andra generationer av BMW (E36 3-serien till exempel), men kan kylsystemen på E39 vara problematisk. Radiatorer och vattenpumpar behöver ofta bytas ut eller uppgraderas för att hålla motorn tillförlitligt svalnat. Egentligen bort kylaren iself från en E39 är inte så svårt, eftersom det svåra är att avtappningen och koppla allt runt kylaren. Saker du behöver
Ordet jack Sida 2 pallbockar
skruvmejsel
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Wrench in
Behållare för kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Lyft framför bilen med en domkraft och stödja fram på ett par pallbockar. Leta avtappningspluggen för kylaren. Öppna kontakten med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan i en behållare.
2

Lossa muttern i änden av fläktkoppling, men ta inte bort den. Detta är en omvänd gänga, 32 mm mutter. För att förhindra att fläkten vrida medan muttern lossas, kila en skruvmejsel mellan muttern på vattenpumpen och fläkten mutter.
3

Ta bort clipset som håller kylvätskebehållaren i plats. Koppla bort spill slangen där den ansluter till behållaren genom att lossa slangklämman. Dra slangen av.
4

Avlägsna fläktkåpa, fan koppling och fläkt samtidigt. Hela församlingen kommer att släppa från clipsen som håller den på plats när du drar på det. Koppla värmaren slangen från där den går in i behållaren genom att lossa slangklämman och dra värmeslangen off. Avlägsna behållaren från motorrummet. Lossa slangklämmorna som håller de övre och undre kylarslangar på och koppla bort slangarna från kylaren.
5

Avlägsna 8 mm bultar som fäster kylaren klippen till motorrummet. Det finns två bultar, en för varje klipp på varje sida av värmeelementet. Tappa inte bort de två gummiinlägg (för att isolera kylaren) som glider in klippen.
6

Skruva av temperaturgivare på kylaren med en skiftnyckel. Om du installerar en ny kylare, ta bort de två gummibussningar på undersidan av kylaren och överföra dem till den nya kylaren.
7

Installation av den nya kylaren eller ominstallation av den gamla är de motsatsen till borttagning. Skruva de två klippen på kylaren tillbaka in i motorrummet, se till att gummiinlägg är på plats.
8

tillbaka temperaturen avsändaren med en skiftnyckel. Sätt tillbaka behållaren och kylaren svepning /fläktkopplingens montering. Kontrollera att fläktkåpa vilar ordentligt på klämmorna som håller den på plats. Montera muttern fläktkoppling genom att trä den på moturs och dra åt den med Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126791.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.