Hur man byter en bil fläktmotor

fläktmotorn på en bil är det allt viktigare komponent som blåser varm eller kall luft (beroende på om värme eller A /C används) i det inre av din bil. Om fläktmotorn går ut, kommer du att fastna utan värme eller luftkonditionering. Och samtidigt ha ingen A /C i en varm sommar är bara obehagligt, har ingen värme på vintern kan hindra dig från att köra bilen alls, eftersom det inte finns något sätt att avfrosta vindrutan. Förfarandet för att ersätta en fläktmotor varierar kraftigt beroende på vilken typ av bil. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
skruvmejsel
Diverse verktyg
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln som går till den negativa terminalen på batteriet. Leta reda på fläktmotorn. Detta kommer nästan alltid att vara i instrumentbrädan eller brandväggen område av bilen, men placeringen beror på modellen av bilen. På vissa bilar som Audi A4 till exempel, är fläkten placerad bakom handskfacket, så handskfacket måste avlägsnas. På andra modeller,, BMW E46 3-serie till exempel är fläktmotorn placerad precis under vindrutan och nås från den bakre delen av motorrummet.
2

Ta bort alla delar som begränsar tillgången till blåsaren. Detta kan vara mittkonsolen, handskfacket eller höljet som innehåller filtret kabinen luften, ofta placerad i motorrummet. Konsultera en verkstadshandbok för just din bil för detaljerade instruktioner om vad som behöver tas bort för att komma åt fläktmotorn. Addera 3

bort de skruvar som håller fläktmotorn på plats. Använd en hylsa och spärrskaft för bultar eller en skruvmejsel för skruvarna. Lossa de elektriska ledningarna från fläktmotorn. Dessa är ofta mycket svårt att komma åt, så tålamod är nyckeln. När anslutningarna till fläkten kopplas bort och fläkten låste upp, ta bort den från bilen.
4

Installera den nya fläkten i omvänd ordning som den gamla fläkten togs bort. Anslut ledningsnätet eller kablar till den nya fläkten. Sätt tillbaka alla delar som togs bort för att komma åt fläktmotorn. Vända bilen för att se till att den nya fläktmotorn fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126789.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.