Lägga Oil till en hydraulisk domkraft

En hydraulisk domkraft är en anordning som används för att lyfta tunga föremål eller att tillämpa våld. Istället för gängor anställda av standardiserade mekaniska domkrafter, hydrauliska domkrafter använder hydrauliska cylindrar för att skapa höga linjära krafter. Hydrauliska domkrafter använder en inkompressibel och själv-smörjande vätska, typiskt olja, som tvingas in i en cylinder med en pumpkolv att bygga tryck. Om du vill behålla din hydraulisk domkraft fungera ordentligt, måste du lära dig hur du lägger olja till dess mekanism. Saker du behöver
Duk
insexnyckel
Skruvmejsel
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Placera domkraft på ett plant och torr yta. Öppna release ventil för att säkerställa att uttaget är i nedfällt läge. Detta kommer att tillåta den återstående oljan att strömma tillbaka till den huvudsakliga reservoaren på botten av domkraften. Det kan finnas mindre oljeläckage.
2

Leta oljepluggen, vilket vanligtvis är någonstans nära toppen av oljebehållaren. Inspektera kontakten för läckage och torka av den noggrant med en mjuk, ren trasa. Skruva tillbaka oljepåfyllningsskruven med en insexnyckel eller en stor skruvmejsel, beroende på vilken typ av domkraft. Ta bort oljepåfyllningsskruven och ställ den åt sidan.
3

in en liten tratt i oljepåfyllningshålet och börja lägga oljan. Häll tills oljenivån är 1/8-tums från halsen av oljepåfyllningshålet. Den typ av olja som används i detta steg kan variera. Rådgör med tillverkaren ’ s bruksanvisning för rekommendationen.
4

tillbaka oljepåfyllningslocket och använd trasa för att torka bort eventuella oljerester runt halsen.
5

Höj hydraulisk domkraft genom att pumpa med handtaget tills den är i helt uppfällt läge. Titta då kolven kolven för någon större oljeläckage. Om du inte ’ t se mer än några droppar, betyder det att oljan tätningen fungerar och att processen var en succé.
6

Torka bort eventuella oljerester från RAM kolven och andra delar av domkraft med en mjuk, ren trasa.
7

Höj och sänk sedan hydraulisk domkraft några gånger. Detta kommer att eliminera luftbubblor från oljan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126780.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.