Hur man installerar ett bränslefilter i en 2003 Chevy Impala

I 2003 års Chevrolet Impala använder en in-line bränslefiltret att extrahera eventuellt skräp och sediment som kan flyta i bränslet. Dessa skadliga sediment kan komma in i en motor och orsaka allvarliga motorproblem om den inte filtreras ut ur bränslesystemet. Bränslefiltret måste bytas ut var 30.000 miles för bästa resultat. Detta kommer att bidra till att säkerställa att bilen stannar presterar på topp hela tiden. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att få tillgång till gruppcentralen. Gruppcentralen är placerad bakom batteriet.
2

Öppna gruppcentralen för hand och leta bränslepumpens relä. Dra reläet ur facket.
3

Starta bilen och låt den gå på tomgång tills den stannar. Detta kommer att tryckavlasta bränslesystemet. Vrid tändningsnyckeln till "Off". Sätt reläet tillbaka till gruppcentralen.
4

Leta bränslefiltret under bilen framför bakhjulet. Filtret är cylindriskt formade och är ansluten till bränsleledningarna.
5

Separat flikarna på inloppssidan av bränslefiltret. Dra bränsleledningen av filtret.
6

Skruva loss muttern på utloppsledningen av filtret. Använd en andra fast nyckel för att hålla den stationära muttern på filtret för att förhindra den från att vridas. Dra bränsleledningen bort från filtret.
7

unbolt fästet för att lossa filtret från ramen. Dra ut filtret från under fordonet.
8

Bolt det nya filtret i ramen. Se till att pilen på filtret pekar mot fronten av bilen. Pilen anger riktningen för bränsleflödet.
9

Dra utloppsledningen på filtret med en linje skiftnyckel. Håll den stationära muttern med en andra linje skiftnyckel för att förhindra att filtret från svarvning.
10

Tryck inloppsledningen på filtret tills den låses på plats, köp 11

Start bilen och i tomgång. Bilen får inte börja direkt, eftersom det finns luft i bränsleledningarna. Vrid nyckeln till "Start"-läget men starta inte motorn. Låt bränslepumpen löpa under tre sekunder. Försök starta bilen, när bränslepumpen bör nu ha drivit bränsle genom bränsleledningarna.
12

Låt bilen gå på tomgång i fem minuter. Observera bränslefiltret för eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126765.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.