Hur man installerar ett bränslefilter på en 2003 Dodge Diesel

De 2003 Dodge Ram använder Cummins Turbo Diesel för sina tunga applikationer. Bränslesystemet startar i bränsletanken, som är där bränslepumpen är belägen. Pumpen suger bränsle och skickar den via bränsleledningarna. När filtret blir igensatt, måste den bytas ut för att förbättra bränsleekonomin. Det nya filtret kommer att se till att din Dodge kör på sin optimala prestanda. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Fuel filter kit
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Dodge för att komma åt motorn facket. Leta upp bränslefiltret huset på toppen av motorn.
2

Placera ett uppsamlingskärl under motorn, direkt under slangarna dräneringsventil. Lokalisera tömningsventilen på botten av bränslet filterhuset. Vrid tömningsventilen motsols med en skiftnyckel för att avlägsna överskottsvatten i filterhuset. När all fukt är ute, stänga dräneringsventil.
3

Ta bort locket till filtret montering med en hylsnyckel. Ta bort o-ringen när luckan har tagits bort genom att skjuta den över gängorna och av locket. Skjut in den nya O-ringen (som levereras med din nya filter) över gängorna, skjuta den tills det tar stopp.
4

Twist filterelementet sidled från filtret locket och dra ut den ur huset . Skjut den nya delen på locket tills det tar stopp.
5

Rengör eventuellt skräp runt filterhuset med en trasa. Dra åt locket på huset med en hylsnyckel.
6

Starta din lastbil och låt den gå på tomgång, vilket cirkulerar bränslet och skjuter luft i bränsleledningarna ut.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126757.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.