Vad betyder en EGR Ventil göra?

I början av 1970-talet började biltillverkarna att utrusta sina fordon med EGR (avgasåterföring) ventiler för att minska halterna av föroreningar som skapats av deras fordon. Vid höga temperaturer, syre och kväve bildar kväveoxid, som anses vara en av de viktigaste komponenterna i smog. EGR-ventiler bidrar till att minska mängden kväveoxid som produceras av bilmotorer genom att sänka temperaturen av förbränningsprocessen i en motor. Grunderna

Kväveoxid är en skadlig gas och är en av de viktigaste komponenterna som finns i smog. Det produceras under förbränningsprocessen i en bil när temperaturen i förbränningskammaren överstiga 2500 degrees.The EGR-ventilen arbetar för att sänka förbränningstemperaturen i en motor genom att införa en reglerad mängd avgaser till motorns cylindrar. Dessa avgaser kan inte brännas på nytt och slå samman med bränsle och luftblandningen som går in i en cylinder, som kemiskt sänker temperaturen vid vilken bränsle och luft brinner blandningen minska produktionen av kväveoxider.

Operation

EGR-ventilen har ett inloppsrör som är ansluten till motorns avgassystem och ett utloppsrör som är ansluten till insugningsröret. Huvudkroppen av enheten innehåller en ventil, som öppnar under vissa betingelser för att tillåta en viss mängd avgaser till inloppsröret, där den sedan blandas med bränslet och luftblandningen och kyler förbränningsprocessen.


vakuumkontroll

EGR ventiler på äldre fordon tillverkade före 1981 drivs enligt den mängd vakuum som skapas av motorn under olika driftsförhållanden. Dessa enheter har en vakuumslang knutna till dem som ansluter till insugningsröret och tillhandahåller det porterade vakuum som krävs för att manövrera ventilen. Eftersom gaspådrag mer vakuum skapas, vilket får ventilen att öppna och införa avgaserna in i insugningsröret. Dessa tidiga EGR-system används också en termokontakt som hindrade vakuumet från manövrera EGR-ventilen tills motorn nått normal arbetstemperatur.
Electronic Control

Nyare fordon tillverkade efter 1981 användning vakuum och elektroniska signaler för att styra driften av EGR-ventilen. EGR-ventilen är ansluten till en vakuumkälla från motorn och har även en eller flera trådar som förbinder den till fordonets dator. Datorn använder sensorer för att övervaka driften av motorn och sänder signaler till solenoiderna inom EGR-ventilen för att mer exakt styra ventilen verksamhet än vakuumdrift ensam kan. Detta tillåter EGR-ventilen att arbeta mycket mer effektivt och ytterligare minska produktionen av kväveoxider. Addera EGR Underlåtenhet

När EGR-ventiler misslyckas, är systemet emellertid inte fullständigt införa avgaserna in i bränsle-och luftblandningen, som gör att temperaturen inom förbränningsrummen att öka. Denna temperaturökning kan orsaka förtändning, knackar och ping, samt överproduktion av kväveoxid. För att förhindra detta, moderna fordon använder datorn kontroller som notera när EGR-ventilen inte längre lägga avgaser till bränsle-och luftblandningar. Datorn minskar då mängden tändförställningen, vilket i sin tur fördröjer förbränningsprocessen, men på bekostnad av att reducera prestanda och bränsle körsträcka. När EGR-ventilen misslyckas, är en kod som anges i fordonets dator, vilket får ljuset kontrollera motorn att komma på. Denna kod gör även bil tekniker för att snabbt avgöra orsaken till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126736.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.