Hur du ändrar ett bränslefilter i en Grand Prix

Grand Prix är en aerodynamisk bil som produceras av Pontiac. Grand Prix är känt för sin komfort och bra prestanda för medelstora fordon. Bränslefiltret i bilen hjälper till att förbättra bränsleekonomin och se till bränslet är ren innan den når bränslespridare. Ett igensatt filter orsakar trög prestanda. Ändra Grand Prix bränslefiltret ut var 30.000 till 40.000 miles för optimal prestanda. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
Linje skiftnyckel uppsättning
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven att komma till Schrader-ventil, som är belägen utmed bränslepatronen skenan genom framsidan av ventilkåpan. Schraderventilen liknar en luftventil på däcket på en bil. Ta bort locket för att exponera ventilen och tryck i mitten av ventilen med en skruvmejsel. Detta kommer att tryckavlasta bränslesystemet. Rengör bränsle med en trasa.
2

Lossa batteriet genom unbolting minuskabeln och dra bort den från terminalen. Koppla alltid bort batteriet vid arbete med bränslesystemet.
3

Höj förarsidan av bilen tillräckligt hög för att placera en pallbock under ytterdörren. Dörren innehåller en "nypa" punkt att stödja vikten av bilen på stödbenet
4

Leta bränslefiltret -. Den är under förarsidan under dörren. Filtret kommer att stödjas av ett stativ som håller den på plats.
5

Håll den inre muttern på utloppsledningen av filtret med en linje skiftnyckel. Lossa den yttre muttern med en linje skiftnyckel. Dra bränsleledningen bort från filtret. Placera ett uppsamlingskärl under bränsleledningar, eftersom en del bränsle kommer att hälla ur linjen.
6

Tryck ihop flikarna på inloppet raden av filtret för att dra bränsleledningen bort från filtret. Var noga med att dräneringstråget är under bränsleledningen att fånga upp eventuellt överskott av bränsle som rinner från ledningen.
7

Bolt filtret till konsolen med en hylsnyckel. Se pilen på filtret pekar mot fordonets front. Pilen indikerar bränsleflödet.
8

Tryck inloppsledningen vidare till filtret. Linjen kommer att låsa på plats en gång skjutits in tillräckligt långt.
9

Bolt utloppsledningen till filtret för hand. Dra ledningen till filtret genom att vrida den yttre muttern med en linje skiftnyckel. Håll den inre muttern med en andra skiftnyckel.
10

Hissa upp bilen för att ta bort stödbenet. Anslut den negativa kabeln till batteriet.
11

Vrid tändningen till läge "på", men inte vev bilen. Lyssna efter bränslepumpen. När bränslepumpen stannar "nynna," vrid nyckeln till vev bilen. Bilen får inte veva direkt, eftersom det finns luft i ledningarna. När luften rensas från bränsleledningen, kommer bilen starta.
12

Observera bränslefiltret för eventuella läckor medan bilen är igång.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126719.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.