Hur du ändrar bränslefilter på 2001 Passat

2001 års Volkswagen Passat är en del av B5 generationen av denna fyradörrars sedan. Passat delar dess plattform med Audi A4 och är uppskattad för sin rena design, starka prestanda och hög kvalitet tysk ingenjörskonst. Bränslefiltret på Passat bör bytas ut med jämna. Ett igensatt eller smutsigt filter kan orsaka grov löpning, dålig bränsleekonomi och kan även orsaka bilen att sluta köra. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
grepp Vise
Bränslefilter
Visa fler instruktioner

1

Park Passat på en plan yta. Höj bak med domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Du kan också köra ryggen vinterdäck upp på ramper för att få tillgång till filtret. Arbeta aldrig under en bil när den stöds endast av en domkraft
2

Lokalisera skid panel som skyddar undersidan av bilen,. Den är på förarsidan längst bak i bilen. Ta bort de fyra muttrarna i ytterkanten av panelen med en hylsa och ett spärrskaft. Ta krysskruven i mitten av panelen. Ställ panelen ur vägen.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fästet för bränslefiltret. Filtret är cylindriskt formad. Pressa fästet med handen när de båda bultarna tas bort för att lossa och ta bort konsolen. Filtret bör falla fritt.
4

Pressa bränsleledningen från bensintanken som går in i filtret med de vise grepp för att förhindra att bensin spills när den avlägsnas. Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till filtret på vardera sidan, en som kommer från tanken på ena sidan och en som kommer ut ur filtret på den andra sidan som går till motorn. Beroende på typ, kan klämmorna lossas med en skruvmejsel eller genom att klämma ihop dem med en tång.
5

Montera det nya filtret med pilen på filtret vänd mot motorn. Skjut bränsleledningarna på filtret på vardera sidan och dra åt slangklämmorna. Sätt tillbaka bränslefiltret fästet med de två bultarna och skruvarna som håller det på. Sätt tillbaka sladd panelen. Starta motorn för att se till att det inte finns några läckor. Sänk bilen tillbaka till marken eller kör ner från ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126699.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.