Så ändrar bromsar på en 2002 Dodge Stratus

Dodge Stratus bromssystemet kräver regelbundet underhåll för att upprätthålla en hög prestandanivå. Du måste byta bromsbelägg och rotorer vid behov och se till att nivån i bromsvätskebehållaren är normal. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
13 mm nyckel
15 mm nyckel
15 mm hylsa och spärrskaft
Hammer
Bromsrengöringsmedel sprej
Trasa handduk
Bromsbelägg
bromsfett (kopparbaserad) katalog Vise-grepp tång
bromsvätskan (DOT-3, om nödvändigt)
Visa fler instruktioner

1

Park Stratus på en relativt plan yta och lägger överföringen i "park." Lyft huven på bilen och ta bort locket huvudcylindern. Huvudcylindern håller bromsvätska och är placerad på förarsidan av motorrummet, nära vindrutan.
2

Avlägsna muttrarna från hjulen som du byter bromsarna. Använd en rörtång från fordonets däck underhåll kit eller en 21 mm hylsa och breaker bar att lossa klackarna.
3

Lyft fordonet med domkraft och vila ramen för Dodge på pallbockar för stöd under bromsen förändring.
4

Reach bakom bromsoket för att lokalisera de två bromsok glidstiften på baksidan av bromsoket. Placera 13 mm hylsa och spärrskaft på stiftet och skruva moturs tills stiftet kan tas bort för hand. Avlägsna tjocklek från omkring bromsrotorn när stiften har utvunnits.
5

Ta bromsbeläggen från skårorna på vardera sidan av Stratus 'rotorn. Dynorna kan dras från deras sittplatser i bromsok fästet för hand.
6

bort de två Bromsokshållare bultar på baksidan av bromsen. Använd en 15 mm hylsa och spärrnyckel för de bakre bromsarna. Använd en 15 mm nyckel för de främre bromsarna.
7

Lyft bygeln bort från rotorn.
8

Tryck på "top hat" i rotorn med en hammare. Den "top hat" avsnittet är centrum av skivan som höjs från planet av den yttre delen av rotorn. Knacka med en hammare kommer att lossa greppet av rost och annat material som binder rotorn till navet i Stratus.
9

Ta rotorn från hjulbultarna genom att gripa båda sidor av skivan och glider det genast från hjulet brunnar.
10

Spray broms delar renare på ytorna av en ny rotor. Rotorerna är förpackade med konserverande oljor som måste adekvat bort innan skivan kan installeras. Torka hela rotorn ren med en trasa handduk.
11

Skjut ny rotor på hjulskruvarna och skjut in det helt mot bromsnavet apparaten bakom den. Den "top hat" i rotorn ska vara vänd utåt.
12

Placera bromsok fästet på rotorn och byt fästet bultarna med 15 mm hylsa och spärrskaft eller 15 mm nyckel.

13

Placera nya bromsbelägg i spåren på båda sidor av rotorn. Applicera bromsfett till baksidan av bromsbeläggen för att skydda materialet och för att främja en smidig drift av bromssystemet i allmänhet.
14

Placera skruvstäd-grepp tång på bromsok kolv och ytterväggen från där kolven sträcker sig. Långsamt pressa tång för att tvinga kolven in i sidan av bromsoket. Ta tången när kolven är helt öppen.
15

Placera bromsoket över bromsbelägg och bromsok fästet. Skruva i glidstiften att säkra bromsok på plats.
16

Placera hjulen tillbaka på hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand.
17

Lift Stratus och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med rörtång eller socket och breaker bar. Återgå till insidan av Dodge.
18

Håll bromspedalen i 10-15 sekunder för att återgå bromsvätskan till bromsok kolv. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och fyll behållaren om det behövs. Sätt tillbaka locket huvudcylinder och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126652.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.