Chevrolet Corvette Repair Information

Alla Chevrolet Corvette, med undantag av de allra första 1953 modellen år, har samma grundläggande 5,7-liters V-8 motor. (Ursprungligen kom Corvette med en tre-liters rak sexa.) Sedan början av 1960-talet, har alla Corvetter kommit med fyra hjul skivbromsar som standardutrustning. Stora förbättringar under åren har varit att överföring och fjädring. Motorn har också utvecklats, men från samma standardmodell. Corvette drivlina och hjulupphängning, dock har sett stora förändringar med stigande modell-år. Motor

Corvette V-8 motorn är kraftfull och lyhörd. För utförande av olika reparationer, är en beundransvärd egenskap om Chevrolet design motorns modulärt. Olika komponenter (generator, vatten, olja, servostyrning och broms pumpar, luftkonditionering kylare, oljetråg, etc.) kan alla tas bort med en enkel socket set och Allen skiftnycklar. Sällan, om någonsin, är en av dessa komponenter faktiskt repareras, dock. Reparation i dessa fall innebär vanligtvis ersätts med en ny del.
Transmission

Reparera en Corvette s sändning beror på om det är en automatisk eller standard. Skillnaden mellan de två är kopplingen typ, antingen manuellt eller automatiskt aktiveras. Demontering och reparation för transmission och koppling innebär dränering av vätska, ta bort växellådshuset och ersätta olika redskap, axel eller plattor koppling. Den enda komplikationen är Corvette måste placeras på en hiss för att arbeta under.
Fjädring

De olika komponenterna i Corvette upphängning är också modulära : stötdämpare, fjädrar, CV leder och axlar. En viktig punkt, men när reparera dessa delar på en Corvette, är om att hålla sig till fabriken viss del eller "uppgradering" till mer resultatinriktad eftermarknadsprodukter. Corvette popularitet och prestanda rykte har gett upphov till hundratals företag som gör specialitet delar att förbättra Corvette hantering, lyhördhet och prestanda. Ibland köper dessa specialitet delar är inte alltid ett dyrare alternativ än vad Chevrolet erbjuder en ersättare.
Bromsar

Corvetter har stora 17-tums skivbromsar på alla fyra hjul. Reparera dessa handlar om att ersätta kuddar, slitna rotorer och eventuellt bromsok. Kom bara ihåg att när en broms går dåligt, ska du göra för att gå vidare och göra arbetet på alla fyra bromsarna. Oddsen är att dåliga kuddar eller rotorer på ett hjul innebär de andra tre är nära behöver bytas.
Body

Vad är viktigt om att göra något organ reparation till korvett att komma ihåg vissa karossdelar är sammansatta plast, glasfiber eller metall. Det är inte alltid möjligt att bara dra ut en buckla och polera det eftersom glasfiber kommer att spricka och dela. Var noga, innan man överväger eventuella reparationer alternativ på Corvette kropp, för att avgöra vad och hur panelen är gjord och fäst vid ramen. Olika material kräver olika metoder för att få den finish och passform tillbaka till "som ny" igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126614.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.