Ta bort luftbubblor i en bromsledning Med en Mityvac

Bleeding bromsarna på en bil är processen att ta bort luft från bromsledningarna så att bromsning är fast och säkert. Om det finns luftbubblor i systemet, kommer bromsarna känns svampiga och kommer inte att fungera optimalt. En metod att blöda bromsledningarna är att använda en Mityvac handpump, som fäster till bromsoket avluftningsventil och pumpar ut luften. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
öppen nyckel
Mityvac broms-blödning pump
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Lossa muttrarna på alla fyra fordonshjul. Lyft bilen och sänka den på pallbockar placerat under bilen i alla fyra hörnen. Ta bort muttrarna och hjulen och sätta hjulen åt sidan.
2

Konsultera din instruktionsbok för i vilken ordning att blöda bromsarna vid varje hörn av bilen. De flesta bromssystem blödde börjar vid hörnet längst bort från huvudcylindern, som i allmänhet är på vänster sida av motorrummet, så skulle det högra bakre hörnet vara först, därefter den vänstra bakre hörnet, det främre högra hörnet och slutligen vänster främre hörnet. Dock är inte alla bilar som blödde i denna ordning.
3

Lokalisera bromsok vid första hörnet du blöder. Tjockleken kommer att ha en broms linje som går in i den också som en liten luftventil som används för att blöda bromsarna. Placera lämplig storlek klar avluftningsslangen på ventilen. Den Mityvac kit levereras med en mängd olika slangar och adaptrar. Placera den andra änden av slangen på Mityvac bromsvätskebehållaren. Reservoaren ser ut som en liten kopp och har ett lock med en klar plast slang som kommer från varje ände.
4

Fäst en slang från Mityvac reservoaren till handpumpen. Kontrollera bilens bromsvätskebehållaren att se till att det är fullt. För att göra detta, öppna motorrummet, ta bort locket till behållaren och kontrollera nivån. Fyll den med färsk bromsvätska om den är låg.
5

Häll bromsvätska i Mityvan vätskebehållare till markeringen. Detta är ca 2 inches från botten av reservoaren. Pumpa handpumpen några gånger innan lossa avluftningsventilen. Öppna avluftningsventilen med en öppen nyckel ett halvt varv eller bara tillräckligt att bromsvätska kommer ut.
6

pumpa handtaget på pumpen. Bromsvätska ska börja pumpa genom tydliga slangen i Mityvac reservoaren. Håll pumpa tills det inte finns några stora luftbubblor i bromsvätskan. Kontrollera regelbundet bilens bromsvätskebehållaren i motorrummet för att se till att nivån inte har sjunkit tillräckligt för att släppa in luft i systemet genom huvudcylindern. Fyll på behållaren upp om den är låg.
7

Lossa avluftningsventilen på bromsoket och fortsätta blöda tills det inte finns några luftbubblor, se till att bilens bromsvätskebehållaren alltid har tillräcklig bromsvätska. Du bör också regelbundet bort bromsvätska från Mityvac reservoaren om det blir för fullt. När det inte finns några luftbubblor, dra åt avluftningsventilen med skiftnyckel och dra slangen bort från ventilen.
8

Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen på bilen. Lufta alla fyra hörn två gånger. Kontrollera bromspedalen genom att vrida bilen på och trycka på bromsen. Ett ordentligt luftad bromssystem bör ha en fast pedal. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126612.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.