GMC Differential Repair

GM installerar Dana-byggda differentialer på sina bilar och lastbilar. Det är den stora rutan i mitten av drivaxeln på både fram och bak-hjul fordon kör. Drivaxeln vänder och är parallell med fordonets ram. Drivaxeln är förbunden med differentialväxeln och vänder axlarna placerade vinkelrätt mot ramen (strömmen slås en annan riktning, således en differential.) Olika GM-produkter har olika storlek differentialer, beroende på motorns hästkrafter, det vridmoment (eller vrida energi) och hjulstorlek ansluten till differentialen via axlarna. Differential borttagning

Du behöver inte ta bort axeln för att reparera differentialen såvida det differentiella fallet är skadad. Alla reparationer på differentialväxeln på en GM-produkt börjar med att koppla bort drivaxeln. Den differentiella Växellådan innehåller vätska som används för att både smörja och kyla kugghjulen. Ta bort vätskan med avtappningspluggen. Du kommer att använda ny fräsch vätska efter avslutad reparationerna så oroa dig inte om att rädda det gamla materialet.

Differentialkåpa är förseglad på ena sidan av en platta som hölls på med fyra, sex eller åtta bultar, beroende på din modell GM fordon. Ta bort skruvarna och ta bort plattan. Var försiktig eftersom vissa kvarvarande hala vätskan kommer att läcka ut.

När plattan är öppen kommer du att se två kugghjul som innehas av C-clips och korsa stift till drivaxeln. Ta bort dessa klipp och stift. Sedan bända växlarna och ta bort dem.
Lager och kugghjul

Byt alla lager. Du kommer att behöva en lageravdragare och tryck på för att ta bort och byta lagren. Lager visar något slitage i lagerbanorna (banan där de snurrar) eller ojämna kullager behöver bytas. Inspektera växlarna för eventuellt slitage eller ojämnheter. Kontrollera kuggarna maska ​​ner helt. Low kuggar och felaktig mesh kan leda till växel slip. Rengör alla delar noggrant. Byt ut alla delar som uppvisar extremt slitage.
Assembly

När alla delar inspekteras och nödvändiga byten gjorda, installera växlarna med shims för att få rätt växel maska . Tryck inte kugghjulen alltför nära eller ställa in dem för långt ifrån varandra som de kan binda. Återigen, kan grunda växel djup orsaka gear slip. När shimsas till rätt djup, använd nya stift och C-clips för att säkra växlarna. Också, byt packningen på differential plattan locket. Sätt tillbaka locket och tillsätt färsk växellådsolja till differentialen fallet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126602.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.