Hur återställa slitna Bilbatterier

Bilbatterier har blybatterier kärnor som drabbas av sulfatering, ett tillstånd där svavlet samlar på blyplattorna som sitter inuti batterilådan. De batterier som omfattas av detta problem kan vara dyra att ersätta, men om korrosionen är inte alltför omfattande, det finns sätt att ta bort ämnet och föra tillbaka den kraft du behöver. Ett av dessa sätt kräver "magnesiumsulfat," som är mer allmänt känd som Epsom hushållsprodukter salter. Saker du behöver
Bakpulver
Destillerat vatten
Drill Sulfate
Magnesium (Epsom salter) katalog Icke-metalliska lagring tratt
Icke-metalliska förvaringsbehållare ersättare
plastpluggar
Skyddsglasögon
Trefas batteriladdare för blybatterier
Water
Arbete handskar
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Turn utanför bilen och låt batteriet svalna i minst en timme, eller tills den är sval vid beröring.
2

Öppna bilens huva och med en skiftnyckel, lossa batteriets minuskabel först och sedan den positiva kabeln för att koppla bort dem från batteriet. Var försiktig och försöka att inte röra någon annan metall på bilen med nyckeln medan du kopplar pluskabeln - annars kan du få ett ryck eller en upplevelse en gnista
3

. Lyft ut batteriet ur bilen.
4

Ta av locken som täcker plast cellerna på ovansidan av batteriet. Hitta platsen av slutna celler i höljet genom att leta efter indikation varumärkena. Sätt på skyddsglasögon, och sedan öppna cellerna genom att borra in i var och en med borrmaskin.
5

Tag på handskarna innan du slår av batteriet upp och ned över en icke-metallisk behållare att tömma vätska. Stäng behållaren och ta vätskan till en farligt avfall deponi. Alternativt, neutralisera den med bakpulver. Börja med att långsamt tillsätta bakpulver till batterivätska i steg om en matsked tills vätskan har upphört att bubbla, och sedan hälla det i en behållare för omhändertagande.
6

Rör en del av magnesiumsulfat in tre delar varmt, destillerat vatten för att skapa en liter lösning.
7

Sätt en tratt i ett batteri cell och fyll den med lösningen från steg 6. Skaka batteriet, också noggrant, så att vätskan fördelas över hela cellen. Låt lösningen magnesiumsulfat inuti batteriet cellen. Upprepa detta steg för de andra cellerna.
8

Kontrollera att trefas batteriladdaren är avstängd. Fäst den positiva kabeln till den positiva polen och sedan beskära den negativa kabeln till den negativa polen. Vrid laddarens ratten till 12 volt och slå på laddaren.
9

Lämna underhållsladdning pågår under minst 12 timmar innan du slår av och un-klippning ledningarna från terminalerna.

10

tillbaka locken till sina celler, eller placera plastpluggarna i de borrade hålen.
11

Sätt batteriet på sin plats i bilens huva, och anslut först den positiva och sedan de negativa batterikablarna till deras terminaler.
12

Upprepa hela processen minst en gång varje vecka under en månad, så att kvarvarande avsatt Svavlet löses. Borrning cellerna inte längre kommer att vara nödvändig i detta skede, eftersom de har ersatts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126599.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.