Så här ändrar bak Hjullager på en BMW E30

Om din BMW E30 börjar göra konstiga skrapljud från den bakre änden och hjulen skakar när du kör det, kan det vara dags att byta ut de bakre hjullagren. Använd en professionell BMW tekniker eller göra det själv med rätt verktyg och förhållningssätt - om du är en erfaren hem mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Wheel lageravdragare
insexnyckel ställa
Spårringstänger
Show Mer Instruktioner
1

Ta bort centrerar lock på bakhjulen. Lokalisera den stora muttern drivaxeln bakom mitten cap. Lossa muttern med en hylsa och en spärrnyckel men ta inte bort den. Du kan använda en mutterdragare eller en breaker bar på slutet av spärren för att ta bort muttern, som dras åt till över 150 Ib /ft.
2

Lyft den bakre delen av fordonet och lägre det säkert på pallbockar. Ta bort hjulbultar för hjulen och ta bort hjulen. Spraya de sex bultarna som håller drivaxeln till differentialen med penetrerande smörjmedel. Lossa och ta bort skruvarna med en insexnyckel. Stöd axlarna med ett rep eller tråd medan de inte är bultade till differentialen.
3

bort axeln låsmutter (den ena under hjulcentrum mössa som lossades) och låsplattan bakom den. Bolt en lageravdragare till hjulnavet med muttrarna. Drag åt bulten på avdragaren mot navet för att driva drivaxeln ur styrstaget.
4

Koppla från ABS-hastighetssensorer på båda sidor av bilen, som ligger bakom bromsoket. Koppla från sensorn bromsslitageindikator på passagerarsidan. Ta bort de 7-mm insexskruvar som håller bromsoket på. Avlägsna tjocklek genom att skjuta den bort från rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd så att den mjuka bromsledningen inte är skadad. Ta bort bromsok monteringsfäste bultar och fäste.
5

bort bromsen skruvrotorn set med en insexnyckel. Drag av rotorn från navets. Ta bort lagrets låsring med ett par låsringstång. Ta bort lagringen från styrstaget med en lageravdragare. Rengör insidan av lagerhuset. Montera lagringen, se till att den sitter ordentligt i styrstaget.
6

tillbaka bromsrotorn med en ny uppsättning skruv. Montera bromsok monteringsfäste, bromsoket och anslut ABS-sensorerna och bromsslitageindikator. Coat enheten fläns axeln med olja och skjut in den i differentialen. Installera ett nytt lås plåt och tråd på axeln fästmuttern.
7

Bolt axeln till differentialen med Allen-formade bultar. Dra åt bultarna till 47 pund /fot med en momentnyckel. Sätt tillbaka hjulen på bilen och sänka den till marken. Dra muttern drivaxeln till 184 pund /fot och sätta centrerar lock tillbaka på hjulen. Dra åt muttrarna på hjulen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126585.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.