Hur man ändrar Serpentine Belt i en 2000 Saturn

Den 2000 Saturn LS använder en serpentin bälte på framsidan av 3,0-liters V6-motor som används det året. Bilen kan fås med en fyrcylindrig samt men att motorn använder flera bälten, inte en serpentin systemet. Den 3,0-liters motorn har remspännaren på den övre vänstra sidan av motorn, när du står tittar på det. Den sitter direkt ovanför generatorn och tillgång till det är mycket bra. Detta är inte fallet i många bilar så den tillåter hem mekaniker att ändra bandet utan några specialitet verktyg. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Saturn. Lokalisera den negativa batteripolen och ta bort skruven från den negativa batterikabeln som är på terminalen med en skiftnyckel. Lyft batterikabeln utanför terminalen och stoppa det ur vägen så att den inte kan falla mot antingen batteripolen medan du arbetar.
2

Titta på framsidan av motorblocket och hitta serpentin remspännaren på motorn. Placera en hylsa på muttern i mitten av spännaren och sedan bifoga en breaker bar till uttaget. Vrid spännaren medurs med breaker bar och uttaget och sedan ta bort remmen från remskivorna.
3

Vrid spännaren moturs och låt den vila i det fria arm position. Montera den nya remmen runt alla remskivor utom spännaren. Se till att du följer schemat i instruktionsboken eller under huven för den rätta vägen över remskivorna. En felaktigt installerad bälte kan vända tillbehören i fel riktning, skadar dem och låta motorn överhettas.
4

Vrid spännaren medurs med din breaker bar och uttag och nästa installera remmen över spännaren remskiva. Sakta tillbaka spännaren till hemmet eller fria arm position. Spännaren kommer dra åt bältet till rätt spänning när du vrider den tillbaka så att inte tvinga spännaren tillbaka. När det tar stopp, lämna den där den är.
5

Byt ut negativa batterikabeln på batteriet terminalen. Montera fästbulten dra sedan åt bulten med en skiftnyckel tills det är säkert. Du behöver inte dra åt to0 mycket - bara tills det är ordentligt. Stäng huven på din Saturn och kontrollera igen bandet i ett par dagar för att se till att det fortfarande är igång över bältet ordentligt och spännaren justering, som det ska.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126582.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.