Hur du justerar Bak Bromsbelägg

Att hålla de bakre bromsbeläggen (eller skor) justerat är en viktig åtgärd för att säkerställa ett bromssystem är i synk. Eftersom de bakre bromsarna bara rymma 25 procent av bromsförmåga, om de blir ojusterad, sjunker andelen och de främre bromsarna ta den värsta stöten av bromssystemet lasten. Detta orsakar för tidigt slitage på de främre bromsbelägg och rotorer. Tillämpa parkeringsbromsen (om en automatisk eller standard växellåda) varje gång fordonet är parkerat hjälper livslängden för att hålla de bakre bromsarna inställda på de flesta alla fordon. Saker du behöver
hjulblock
Däck järn
Jack
Jack står
Skyddsglasögon
penetrerande olja (tillval) katalog Hammer (tillval) katalog spärr skiftnyckel set
Tänger
Skruvmejsel
Broms justering sked
Visa fler instruktioner
1

Place hjulblock framför båda framdäcken med bilen parkerad på ett jämnt underlag . lämplig för lyft
2

Kontrollera parkeringsbromsen av fordonet inte är inkopplad och sedan bryta de bakre muttrarna löst med däcket järn, 1/4 moturs innan du lyfter den bakre änden av fordonet med en domkraft.
3

Använd domkraften för att lyfta en bakre kvartalet-panel i taget och sedan ställa bilen tryggt och säkert ner på pallbockar. Var noga med att ställa dem bort från de bakre fästplattorna av fordonet om du använder en bakaxel för att ställa in de uttag (detta skulle vara för bakhjulsdrift, fyrhjulsdrivna eller all-wheel drive fordon).

4

Upprepa steg 3 för den andra sidan så att påkörning av fordonet är förhöjda och sedan avsluta ta bort muttrarna och hjul.
5

Spin varje trumma för hand för att inspektera justeringen av de bakre bromsarna. Bakre bromsar som är korrekt inställda kommer att ha en viss hämsko på dem och trumman ska snurra mer än ett halvt varv. Över ett helt varv indikerar bromsarna är ojusterade.
6

Sätt på skyddsglasögon och lokalisera parkeringsbromsen längs under-skena av fordonet. Mest kör ner vänster eller förarsidan, men viss import kan köra ner i mitten av underredet. Kolla efter glapp eller dinglande i kabeln. Om det behövs, lokalisera mekanismen kabel justering och dra åt justermuttern med en ratcheting skiftnyckel samtidigt som du håller mekanismen med en uppsättning av tång. Inte alla fordon kommer att ha denna möjlighet. Dra åt justermuttern tills kabeln inte längre dinglar.
7

Kontrollera den bakre fästplattan för små gummiproppar. Om det finns, dessa pluggar förhindra element från att komma in de bakre bromsarna och är strategiskt beläget nära trimratten mekanism för de bakre bromsarna. Om det finns en ventil men ingen gummi plugg, oddsen är goda att trimratten kan vara rostiga eller beslagtagits eller båda. Om malteserhjulet beslagtas eller det finns inga gummipluggarna, gå till steg 10.
8

Använd en skruvmejsel för att känna sig runt inuti ventil. Leta hjulet justerade vila och trycker den en aning bort från stjärnan hjulet. Sätt sked broms justering samtidigt som resten bort från stjärnan hjulet. Vrid stjärnhjulet uppåt eller nedåt med sked. Beroende på vilken sida av fordonet som du arbetar med, kan det vara upp eller ner för att expandera skorna utåt (detta är vad svarvning av stjärnan hjulet gör). Prova ett par varv på hjulet och snurra trumman igen. Om det börjar att motstå, du kommer på rätt sätt. Om den snurrar lättare, justera stjärnan hjulet i motsatt riktning.
9

Bogserbåt på parkeringsbromsen kabeln nära den sida du arbetar på att åter centrera skorna och kontrollera dra på bromsarna genom att snurra på trumman.
10

Spray en riklig mängd penetrerande olja på centrumnavet hål i varje trumma. Låt oljan dra in en stund och sedan ta bort trumman. Om bromsarna är under-justerade, bör trumman lossna fritt. Om trumman är rostat fastnat till navet, ge trumman en skarp smack med hammaren på den främre navsida av trumman. Snurra trumman 1/4 varv och smacka den igen vid behov tills den lossnar från navet.
11

Använd sked och skruvmejsel som visas i steg 8 för att slå malteserhjulet och placera trumman igen. Snurra på trumman för att följa dina framsteg. Du måste fortsätta att ta bort det och sätter tillbaka den för att snurra för att justera dem korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126570.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.