Hur man installerar ett Edelbrock bränslefilter

Edelbrock är en av de äldsta namnen i förgasaren och bränsle industrin. Företaget gör allt från kompletta kolhydrater till delar som enkla men viktiga som bränslefilter. Bränsle filter är ansvariga för att se till att din motor får en konstant tillförsel av frisk, ren bränsle och är därför en viktig komponent. Installera ett Edelbrock bränslefilter är generellt mycket enkel. Saker du behöver
Ordet jack och pallbockar eller ramp
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Rags
Edelbrock bränslefilter
Visa fler instruktioner

1

Ta reläet av säkringen för bränslesystemet för att rensa bränslet. Vrid tändningen tills det inte finns något bränsle i ledningarna. Detta är inte nödvändigt för alla fordon. Rådfråga din verkstadshandbok för detaljerna.
2

Leta bränslefiltret på ditt fordon. Detta kommer att variera beroende på årgång av fordonet samt märke och modell. På de flesta moderna bilar filtren är placerat under bilen och är oftast skyddas av en metall eller plast sköld av något slag.
3

Lyft bilen med en domkraft om filtret är belägen under bilen. Sänk det säkert på en pallbock. Du kan också använda ramper att lyfta fordonet för behövde avslut.
4

Avlägsna eventuella lister eller sköldar som döljer bränslefiltret. Dessa är vanligen avlägsnas med en hylsa eller en skruvmejsel, beroende på fästelement. Det kan också vissa klipp håller pjäsen på.
5

Clamp bränsleledningarna på vardera änden av det gamla filtret med skruvstäd grepp (låsning tång) för att förhindra att bränsle läcker ut när ledningarna tas bort från filtrera. Detta kan användas i kombination med Steg 1, eller kan användas som en bra metod för att förhindra att bränsle rinner ut när ledningarna är bortkopplade. Ta bort filtret från något fäste som håller den
6

på plats. Fästet kommer vanligtvis dras åt runt filtret med en bult eller en mutter. Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till filtret. Dessa kan vara snabbfäste typ, i vilket fall du kan trycka på frigöringsfliken på klämman med en platt skruvmejsel för att lossa den. Den andra vanligaste typen av klämma är helt enkelt lossas med en skruvmejsel genom att vrida kopplingen bifogas moturs klämman.
7

bort bränsleledningarna genom att dra dem ur filtret på vardera änden. Var redo för någon gas som kan spillas ut och städa upp det med en trasa. Kassera det gamla bränslefiltret.
8

Montera nya Edelbrock filter, som kommer med ett utbytbart element som kan ändras när det är dags för ett nytt filter. Elementet införes i bränsle-filterkroppen och sedan aggregatet skruvas ihop. Om så utrustad, att den anti-drain-back ventilen mot IN (inlopp) sida av bränslefiltret.
9

Montera det nya filtret Edelbrock bränsle på samma sätt som den gamla installerades. Skjut bränsleledningarna på öppningarna i filtret. Kontrollera att pilen på filtret pekar mot fronten på bilen och bort från bränsletanken. Det bör inte finnas några problem med det nya filtret om du har beställt rätt filter. Dra åt slangklämmorna och konsolen. Ta låstången.
10

Byt ut skyddande klädsel som togs bort. Sänk bilen tillbaka till marken. Om bränsle-pump reläet togs bort, installera det och slå på tändningen på och av flera gånger utan att starta motorn att flöda bränslesystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126555.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.