Felsökning Corvetter

Corvette har varit en av de mest populära sport bilmodeller i USA sedan starten 1953. Ursprungligen tänkt som en konceptbil, var designen så väl mottagen att den omedelbart gick i massproduktion. Chevrolet har tillverkat dem sedan dess. Corvette varumärken har varit dess snygg kropp design, kraftfull motor och prestationsförmåga. Corvette har haft sin andel av mekaniska problem och felsökning kan ta lite tid. Instruktioner
1

Undersök motorn och kontrollera vätskenivåer i olja, transmission och kylvätska. Om vätskorna är låga, kan fordonets prestanda påverkas negativt. Titta under bilen för några tecken på läckande vätska.
2

Starta bilen om möjligt och provköra den vid låga hastigheter i en ledig yta. Vissa Corvetter hade ett fel i rattstången säkerhetsenhet, vilket kolonnen för att låsa upp när bilen är i rörelse och gör det omöjligt att styra. Kontrollera för att se om bilen styr enkelt och inte har några uppenbara kör problem.
3

Testa bromsarna genom att värma upp motorn och sedan bromsa upprepade gånger över korta avstånd. Några 2005 Corvetter återkallades eftersom bromsledningar överhettad på grund av avgasgrenröret, vilket resulterade i bromsvätskan kokar och läcker ut ur systemet. Detta kan inverka negativt på bromsprestanda.
4

Inspektera toppen av fordonet. Flera Corvetter har återkallats i det förflutna eftersom taket kan lossna från bilen på grund av luftmotstånd som orsakas under körning, och detta kan vara en stor säkerhetsrisk. Se till att den övre delen av Corvette sitter fast ordentligt.
5

Test elsystemet genom att slå på strålkastarna, radio och blinkers. Inspektera strålkastarna för att se till att de har bärnsten reflexer på dem eftersom flera Corvetter återkallades under 2000 för att ersätta strålkastare som inte har dem. Även lamporna bör fortfarande fungera normalt, kör utan bärnsten reflektor kränker federala riktlinjer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126521.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.