Hur man byter packningar ventilkåpan på en BMW 330ci

ventilkåpan packning på en BMW 330ci är det viktiga packning placerad mellan huvudet och ventilkåpan själv, hindrar olja från att läcka ut på toppen av motorn. Över tid kan dock denna packning bli uttorkade och kan börja läcka olja ändå. Om du ändrar dina tändstift och hitta olja runt tändstift hål, är chansen att du behöver byta din packning ventilkåpan. Lyckligtvis är detta relativt enkelt, även på en mycket konstruerad bil som BMW 3-serie. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Gummiklubba
Maskeringstejp
Marker
Packning Remover Review Plastskrapa
Ny ventil-cover packning
RTV packning tätningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna den främre huven för att komma åt motorn. Ta bort de små, runda plast trim bitar på motorn omfattar att dölja motor-bultarna med en liten platt skruvmejsel. Använd en 10 mm hylsa för att ta bort skruvarna som håller motorn täcker på.
2

Mark vilken tråd som går till vilken spole med en bit tejp och en markör. Den 330ci motor har sex cylindrar. Bänd bort metallclipsen som fäster kablage till varje spole med en skruvmejsel. Flytta den huvudsakliga kabelstam som spolen trådarna kommer ut ur vägen av ventilkåporna. Om det behövs, ta bort de små klipp som håller selen på plats.
3

Ta bort de 10 mm muttrarna som håller varje spole på plats på huvudet. Unbolt grunderna för spolarna, notera deras placering på motorn. Ta bort spolarna från pluggarna genom att dra dem rakt ut.
4

Använd en 10 mm hylsa för att ta bort de 15 skruvarna som håller ventilkåpan på, notera där olika stora bultar är gängade i. För att ta bort ventilkåpan, knacka försiktigt på den med en gummiklubba samtidigt som du drar upp den med händerna. Ta bort den gamla tätningsmaterial från depression i ventilkåpan och från huvudet samt. Du kan använda packningen remover och en plast skrapa om det behövs.
5

Torka depression i ventilkåpan där packningen går med broms renare tills den är helt slät och ren. Vänd ventilkåpan upp och ner och placera den nya packningen i depression.
6

Applicera en liten mängd av RTV packning tätningsmedel på hörnen på ventilkåpan. Applicera inte tätningsmedel på hela kanten av ventilkåpan. Sätt tillbaka ventilkåpan på huvudet. Se till att packningen är fortfarande på plats och sedan installera ventil-bultarna i rätt hål, successivt skärpa dem i ett "Z" mönster till 89 ft-lbs. med en momentnyckel.
7

tillbaka spolarna på pluggarna med de två 10 mm muttrarna som håller dem på plats. Installera om grunderna för spolarna på sin rätta plats. Återanslut ledningsnätet med klämmorna som håller dem på. Sätt tillbaka motorn täcker med bultarna och sedan installera plast trim bitar som går över bultarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126485.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.