Hur man testar en Fuel Regulator Insprutningstryck

Bad bränslesystemet tryck kan resultera i svårigheter att starta din bil, mindre motoreffekt än normalt eller till och med stannar när bilen är igång. Om du upplever något av dessa problem, kontrollera din regulator bränsletrycket för att avgöra om det är källan till problemet. Om bilen är utrustad med ett bränslesystem testport, kan du utföra diagnos utan att besöka en mekaniker. Saker du behöver
Bränsletrycksmätare
specifika bilmodeller bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn när bilen körs. Leta upp bränslet port provtryckning på bilens bränsle järnväg, om sådan finns, under huven. Konsultera fordonets handbok för den exakta platsen.
2

Ta bort locket som sitter på bränslesystemet testport genom att vrida locket moturs tills helt lossnat. Fäst bränsletrycksmätaren genom att skruva i slutet av slangen medurs på testporten.
3

Starta motorn och samråda med tryckmätare, som mäts i psi. Det bör läsa om 45 till 55 psi i en vanlig bränsleinsprutning systemet, om du har ett gasfunktionen kropp injektion, bör det normalt läsa omkring 14 till 18 psi. Konsultera din instruktionsbok för att kontrollera korrekt bränsletryck för ditt fordon. Det är okej om mätaren läser ett par psi bort från fordonets ideala bränsletryck. Om bränsletrycket är avstängd med mer än 5 psi från sitt idealtillstånd, ta bilen till en mekaniker för service.
4

Stäng av fordonet, och lokalisera vakuum linje fäst vid bränslepumpen tryckregulatorn. Konsultera din instruktionsbok för dess exakta position.
5

Avlägsna vakuum linje från bränslet tryckregulatorn genom att klämma i slutet av raden och lyfta bort från regulatorn. Leta efter något bränsle innanför linjen - förekomsten av något väta är ett tecken på att det finns bränsle innanför linjen. Under normala förhållanden, bör det inte finnas något bränsle inne i vakuum linje.
6

Sätt tillbaka vakuum linje genom att passa änden av slangen på bränsle tryckregulatorn, och starta bilen. Koppla ur vakuum linjen en gång och kontrollera bränsletrycksmätaren, vilket borde öka med cirka 5 till 10 psi. Detta beror på att vakuumledningen fungerar som en tryckregulator i ett bränsleinsprutningssystem. Om mätaren behandlingen är densamma, är det bränsle tryckregulatorn defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127669.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.