Hur man byter ett bilbatteri kabel

Batterikablar kan lätt korrodera över tiden och, precis som alla andra komponenter på din bil, slits ut, fransar eller rast. Vilken som helst av dessa problem kan leda till att startmotorn att fungera dåligt eller inte alls. Du kan byta ut en dålig batteri kabel utan stora svårigheter. Men jämför den nya kabeln med den gamla och se till att det är samma längd. Ett större kabel kommer att erbjuda mer elektriskt motstånd och eventuellt en hård start för din motor. Saker du behöver
Wrench in
Ratchet
Hylsnyckelsats
Terminal klämma avdragare (tillval) katalog Ratchet förlängning
Ordet jack (tillval) katalog Jack står (2) ( tillval) katalog Stålborste (tillval) katalog Vaselin
Visa fler instruktioner
1

Håll bulten vid kabelskon ansluten till batteriet med en öppen nyckel som du Skruva loss muttern med Ratchet och uttag. Vrid försiktigt kabelskon från sida till sida när du drar terminalen från batteripolen. Om terminalen verkar fastnat, använd en avdragare klämbygel. Vissa batterikablarna ansluta till sidan av batteriet med en bult som trådar till ett batteri montering, där du kan lossa med en spärr och uttag. Koppla den positiva (+) kabeln först, sedan den negativa (-).
2

Lossa batteriet håller-ner med en ratchet, ratchet förlängning och uttaget och ta ut batteriet, om du behöver bättre tillgång till kabeln (s) du byter. Gör en kabel i taget för att undvika förvirring.
3

Spåra kabeln från batteriet terminal till den andra änden. Ett positivt (röd) kabel får ansluta sig till ett startrelä eller solenoiden ovanpå startmotorn. En negativ (svart) batterikabeln ansluts till motorblocket och, beroende på din bil, till bilens kaross med en tråd som leder från batteripolen till en bulten.
4

Höja framsidan av bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar, om du behöver nå kabeländen genom botten av din bil.
5

Koppla den andra änden av batteriet kabeln med en skiftnyckel eller Ratchet och uttag. Om du byter ut den negativa kabeln, koppla bort kabeln från bilens kroppen också, om din kabel medföljer denna tråd. Ta bort kabeln från fordonet.
6

Anslut änden av den nya kabeln som krokar till startreläet eller solenoid (röd kabel) eller till motorblocket (svart kabel). Rengör ytan där den negativa kabeln ansluts med en stålborste för att få bort smuts, fett och smuts för att ge en bra anslutning.
7

Anslut kabeln på batteriet-terminala sidan av kabeln till bilens kaross med Ratchet och uttag, om den är utrustad med denna tråd och du byter den negativa kabeln. Rengör ytan där denna tråd ansluts med en stålborste.
8

Ersätt den andra batterikabeln vid behov följande steg 3 till 7 och lägre ditt fordon med hjälp av domkraft, om du var tvungen att höja det.
9

Byt batteri på sin bricka och dra åt fasthållaren.
10

Anslut terminalen till motsvarande batteripolen på batteriet med skiftnyckel och /eller Ratchet och uttag.
11

Kontrollera att alla anslutningar är täta och applicera ett skikt vaselin på batteripolen för att förhindra korrosion.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126476.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.