Vad är Sway Bar Länkar i fordon?

En fordonets upphängning består av många olika komponenter, som alla arbetar tillsammans för att säkerställa att fordonet hanterar tryggt och isolerar de åkande från väg oegentligheter liknande gupp och dips. Upphängningsdetaljer inkluderar vingla barer, vingla Länkfältet, stötar, fjädrar och vapenkontroll, bland andra. Krängningshämmare länkar är en viktig del av ett fordons krängningsstång. En krängningshämmare länk kan inte riktigt beskrivas utan att först veta vad en krängningsstång är. Sway Bar Funktion

En krängningshämmare, även känd som en krängningshämmare, är en viktig del av en bil eller lastbil upphängning som minskar krängning vid kurvtagning. När ett fordon drivs runt ett hörn i hög hastighet, lyfter fordonets insida som vikt överförs till utsidan av hörnet. En krängningshämmare är ett styvt stycke av stålrör som förbinder de två motsatta sidorna av den främre eller bakre suspension. När fordonet körs runt ett hörn, verkar det krängningshämmare en spak och tvingar det inre hjulet mot marken, minska krängning.
Sway Bar Link Beskrivning

Den krängningshämmaren är fastsatt till bilen med en krängningsstång länk. Länken är fäst i gungning bar med en bussning och mutter på en ände och bultad till suspensionen i den andra änden. Krängningshämmare länkar är vanligtvis 4 till 6 inches i längd, även om detta kan variera, och ligger på 90 grader mot krängningshämmaren.
Symtom på en dålig Sway Bar Link

krängningshämmare länkar kan gå sönder, bli böjd eller lider av slitna bussningar. Om en krängningshämmare länk är skadad eller inte fungerar korrekt, kan det försämra hantering av fordonet. Detta gäller särskilt om de är brutna, eftersom krängningshämmaren kommer då inte fästas till fordonets upphängning och fungerar. Trasiga länkar eller slitna bussningar kan göra clunks och gnisslar också. Addera Byta krängningshämmare Länkar

Byta en krängningshämmare länk är vanligtvis en lätt uppgift. Lyft bilen med en domkraft i hörnet där krängningshämmare länk som behöver bytas är belägen. Stöd bilen med en domkraft. Leta reda på krängningshämmare och slutet länken. Unbolt ändlänken från krängningshämmaren genom att ta bort muttern som håller den på med en hylsa och ett spärrskaft. Avlägsna den andra änden på samma sätt från suspensionen. Dra länken bort och montera den nya i omvänd för flytt.
Sway Bar länkkostnad

krängningshämmare länkar är i allmänhet relativt billigt, men kostnaden beror på märke och modell av bil. Sway bar länkar varierar från $ 15 till $ 40.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126448.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.