Definition av Exhaust Gas

Alla motorer producerar ett antal giftiga biprodukter som är skadliga inte bara för miljön utan att människor också. Den första amerikanska Environmental Protection Agency (EPA) mandat utsläpp som införts i 1972 spelat en viktig roll i utvecklingen av mer moderna och effektiva system. Orsaker

Per definition "förbränning" är en kemisk reaktion som snabbt kombinerar en bränsle och oxidationsmedel. De biprodukter av denna reaktion är värme, vatten och avfallsgaser (kolmonoxid i gasen av kolväte bränning). Dessa skulle vara de enda produkter i en helt ren kemisk reaktion, men luft och bränsle innehåller ett antal andra komponenter som inte behövs för processen. Till exempel är luft ca 78 procent kväve, som inte krävs för förbränning, men kommer in i motorn och får brännas tillsammans med bränslet. Addera Combustion Products

Eftersom av hur motorn använder sitt bränsle, är den primära avgas producerar kolmonoxid (ej koldioxid). Kolmonoxid är en farlig molekyl som binder till röda blodkroppar hemoglobin, enligt Nucleus Medical, förskjuta syre och orsaka kvävning. Motorns andra huvudsakliga biprodukt oförbränt bränsle. För att hålla förbränningskammaren temperaturer ner, motorer äter oftast mer bränsle än de egentligen behöver. Det överskottsbränsle bär bort en del av kammarens värme i avgassystemet.
Kväveoxider

De farligaste motor biprodukter som inte är relaterade till förbränning är oxider av kväve (NO och NO2, kollektivt kallas NOx). Kväveoxider resultat från kombination syre och kväve vid mycket höga temperaturer och tryck. Ju högre temperatur och tryck, producerar mer NOx motorn (vilket är varför "kompressionständning" dieselmotorer tenderar att producera den mest). NOx kombineras med ammoniak och fukt i atmosfären och kan orsaka allvarliga andningsproblem, EPA rapporter.
Fuel Föroreningar

svavelatomerna inneboende alla petroleumdestillat konverterar till svaveldioxid i motorn. När denna molekyl träffar fukt, det förvandlas till svavelsyra, den primära komponenten i surt regn. Bensen (en kraftfull cancerframkallande) är nästan alltid närvarande i fordonsindustrin avgaser. En av de få utsläpp som innehåller mer av bensen än bilavgaser är cigarettrök, bensen som har bidragit till så mycket som 48 procent av rökning-inducerad leukemi, som rapporterats av BNET. Bränsle föroreningar skapar också höga halter av formaldehyd. Formaldehyd kom till användning som konserveringsmedel i första hand eftersom det dödar varje levande cell det kommer i kontakt med.
Behandling

Katalysatorer använder en bikupa-liknande intern matris av mycket tunna ädelstenar och halvädelstenar metaller. Eftersom avgasen passerar över matrisen, lämnar den bakom en viss mängd av sin termiska energi, som gäller omvandlaren butikerna. Den överhettade metaller (som kan nå mer än 800 F) fälla kolmonoxid, kväveoxider och oförbrända molekyler bränsle, som bryter i bitar och kombinera till mer godartade former innan den strömmar igenom. Kolmonoxid bryts ned till koldioxid, bryter NOx ned till kväve och syre, och syre från den reaktion hjälper till att förbränna oförbränt bränsle. Omvandlaren är inte 100 procent effektivt, men det gör en stor buckla i motorns mer skadliga utsläpp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126426.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.