Hur man byter den främre skivbromsar med ABS

Byte av broms skivor fram med ABS, eller låsningsfria bromssystem är en viktig del av att upprätthålla en säker bil. De skivbromsar är består av tre huvudkomponenter som samverkar för att stoppa fordonet. De bromsok, bromsbelägg och rotorer måste vara i gott skick för att se till att bromssystemet kommer att fungera på ett enhetligt och säkert sätt. Bromsdelarna som är dåligt underhållna kommer inte att fungera korrekt och kan leda till farliga konsekvenser. Saker du behöver
lug skiftnyckel eller däck järn
Jack
Jack står
Wrench in
Flat skruvmejsel eller bända verktyg
Hammer
Rotor
Bromsrengöringsmedel
bromsfett
C-klämma eller skruvstäd-grepp tång
Droppkar
Stålborste
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulen med rörtång eller socket och breaker bar. Rådgör med din bilens reparationshandbok för korrekt uttag dimensionering för muttrarna, bromsok bultar och tjocklek bro bultar på din bil.
2

Lyft huven på bilen och ta bort huvudcylinder GJP. Placera locket ovanpå öppnandet av huvudcylindern för att möjliggöra ventilation utan att hålla skräp ut ur behållaren.
3

Höj bilen med domkraften och placera pallbockar under ramen för stödet.
4

bort muttrarna och dra hjulen från fordonet.
5

Vrid ratten i riktningen motsatt sida av fordon med bromsarna du ersätter först. För vänster sida bromsarna, vrid ratten åt höger för att komma till bromsok bultar lättare.
6

bort bromsok bultar på sidan av bromsok mot fordonet. Dra bromsok från skivan rotor och vila den på en pallbock för att undvika stress till den bifogade bromsledningen.
7

Drag av rotorn från hjulnavet. Tryck på framsidan av skivan med en hammare för att bryta bindningen av rost binda rotorn till styrinrättningen bakom det.
8

Rengör hjulbultarna och styrspindeln med en stålborste för att ge en ren yta för en ny rotor.
9

Rengör ny rotor med broms renare innan den släpps ut på bultarna fordonets hjul.
10

Bänd bromsbelägget klämmorna bort från dynorna med en flat skruvmejsel för platt nyfikna verktyg. Ta kuddar från sidorna av bromsok.
11

Öppna bromsen avluftningsventilen, som ligger mellan de två bromsok öppningarna bildspel bult, med en 10 mm nyckel. Placera droppskålen under oket att fånga någon bromsvätska från ventilen.
12

Force bromsok kolv i sidan av bromsok med en C-klämma eller skruvstäd-grepp tång. Bromsen fluiden kommer att strömma från avluftningsventilen då kolven komprimeras inom bromsoket sida. Stäng avluftningsventilen när kolven är helt insatt i bromsoket sidan.
13

Rengör insidan av bromsok med en stålborste och applicera ett tunt lager av bromsfett till innerväggar bromsok .
14

Place de nya bromsbeläggen på bromsoket och tillbaka dynan klämmorna över bromsbelägg med skruvmejsel eller bända verktyg.
15

Placera bromsok över rotorn och skruva i bromsok bultar.
16

Vrid ratten till motsatt sida för att komma åt den andra frambromsen och rotor. Upprepa stegen för att ändra bromsarna på motsatt sida av fordonet.
17

Vrid ratten för att sätta hjulen i en neutral position. Byt hjul /däck och skruva på muttrarna.
18

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken.
19

Dra åt hjulmuttrarna med däck järn eller lug skiftnyckel.
20

Avlägsna mater cylinder locket från behållaren och fyll behållaren med bromsvätska vid behov. Rådgör med din bilens underhåll guide i instruktionsboken att bestämma lämplig bromsvätska behövs för att fylla huvudcylindern. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126386.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.