Hur man tar bort en BMW Slang Servostyrning

BMW är tyska bilar kända för sin prestanda och hög kvalitet ingenjörskonst. Men som alla fordon, BMW måste underhållas för att de ska köras tillförlitligt. Ett område som kan ha problem är servostyrningssystemet, som kan drabbas av läckor i slangarna servostyrning. Även om det kan vara ett rörigt jobb, kan servostyrning slangar bytas i ett par timmar eller mindre av ett hem mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Rags sortimentet Nyhet servostyrning slang eller slangar
Nya krossa brickor
Visa fler instruktioner
1

Höj fordonets front med domkraft och sänka den på ett par pallbockar. Se din bruksanvisning för placeringen av fästena sitter som de varierar beroende på vilken modell av BMW.
2

Ta stänkskyddet som skyddar undersidan av motorn om din modell av BMW är utrustad med en. Stänkskyddet hålls på med en serie av bultar eller skruvar som kör runt dess omkrets. Använd lämplig storlek socket och en spärranordning för att avlägsna stänkskyddet. Sätt skruvarna någonstans där de inte kommer att missriktad och ställ in stänkskyddet undan.
3

Lokalisera servopumpen och hydraulslangar som skickas till den. De flesta modeller kommer att ha två linjer som går till pumpen. Bestäm vilken som läcker genom att rengöra slangarna och sedan se vilken som producerar hydraulolja. Ofta slangarna kommer att läcka när de är fastskruvade på grund av en sliten krossa bricka.
4

bort slangen genom att ta bort banjo bultar som håller slangen på plats i vardera änden. Använd en hylsa eller en öppen nyckel. Torka upp utspilld vätska servostyrning med en trasa. Torka bultarna ner så att de är rena och sedan skruva på den nya pumpen, var noga med att installera en ny tvättmaskin koppar krossa att täta bulten.
5

Top upp servostyrning reservoaren med servostyrning vätska till hela märket. Vända bilen på och vrid ratten från sida till sida så långt det går flera gånger tills servopumpen slutar gnälla. Detta bör systemet renas från luftbubblor. Kontrollera behållaren och fyll på med vätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126305.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.