Bil Produkter tillverkade av spillmaterial eller Återvunna produkter

Dagens fordon är cirka 95 procent återvinningsbar, vilket innebär att bilen du kör idag så småningom kommer att bli en del av många andra produkter i framtiden. Olyckligtvis är den procentuella andelen återvunna produkter som används i bilar inte så hög. Ford använder upp till 25 procent återvunnet material i sina bilar, medan Volkswagen använder upp till 40 procent. Dessa summor väntas växa som biltillverkare och leverantörer utforska nya sätt att införliva återvunna produkter i biltillverkning. Många delar och produkter för dagens bilar använder återvunnet material eller återanvänds. Historia

Övergången till att använda mer återvinnas och återanvändas material för bilar härrör från några olika orsaker. De flesta biltillverkare försöker skapa bättre allmänhetens uppfattning och samtidigt spara pengar och försöker möta statliga regleringar. Trenden sedan början av 2000-talet har gått mot mer miljövänliga produkter och hållbarhet. Använda återvunnet material i biltillverkning och reparation passar in i denna trend. Huruvida denna trend fortfarande populär återstår att se, men det finns tillräckligt med ben för att vara en stor fokus för många företags annonskampanjer.
Incitament

spara pengar är en annan incitament för biltillverkare att använda och producera återvunna och återanvända delar. Göra nya delar är dyrt och kräver mycket resurser. Många biltillverkare har funnit att använda återvunnet material kan spara pengar eftersom det är lättare att ställa om, reparera eller använda återvunna material för att göra nya delar än det är att samla in nytt material och producera en oskuld del. Ford enbart sparat $ milj 4 till 5 miljoner dollar i 2008 genom sin användning av återvunnet material, enligt dess 2008-2009 hållbarhetsredovisning.
Betydelse


För dem biltillverkare som gör en engagerad insats för att erbjuda återvunna eller återanvända delar, det finns många att välja på eftersom den genomsnittliga bilen kräver tusentals delar. I sin 2009 nordamerikanska Miljöredovisning, uppgav Honda att den hade nästan 2.000 omarbetade delar som du kan använda på sina bilar och har åtagit sig att lansera 100 fler under 2010. Företaget uppgav att enligt dess uppfattning, "Renoverade delar använder mindre energi i produktionsfasen än nya delar." Mindre energi är lika med lägre kostnader och mer miljövänlighet och hållbarhet.
Storlek

Majoriteten av återvunnet material som används i bilar, beroende på vikt, är metaller och plaster. Stål för bilkarosser, aluminium för motorblock och hjul, plast för delar, invändiga paneler och stötfångare är alla vanliga återvinns eller återanvänds material i bilar. Ford, till exempel utvecklat en omfattande harts strategi under 2008 som kräver användning av återvunnen plast från däck, flaskor rengöringsmedel och bil höljen batteri för alla fender liners och sköldar stänk och underredet och aerodynamik sköldar, bland andra delar, tillverkade i Nordamerika. Detta är en del av sitt långsiktiga "Frivillig Återvunnet innehåll Usage Policy." Däck rutinmässigt renoveras eller återvinnas.
Typer

En av de mest återvunna bildelar som spelar en roll i framtiden för nya bilteknik är batteriet. Hybrid fordon som Honda Insight och Toyota Prius använder denna teknik för att öka bränsleeffektiviteten. General Motors kommer att lansera Chevy Volt helt eldrivna fordon i slutet av 2010, som lagrar en elektrisk laddning till ett batteri som driver bilen. Bilbatterier har återanvänts i år, Honda samlas in och återvinns över 1 miljon av dem enbart under 2009. Stater som Pennsylvania kräver batterier kan återvinnas och har gjort det olagligt att slänga dem i papperskorgen. Honda använder återvinningsbara eller återanvändbara nickel-metallhydrid (NiMH) batterier i deras hybrider, så under kommande år din hybrid kommer att drivas med en återvunnen batteri också. Använd olja är en annan ofta återvunnet objekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126296.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.