Hur Starta ett Dead Bilbatteri

Det händer att nästan alla som någonsin har ägt ett fordon. Du går ut för att starta bilen, bara för att ha motorn stöna några gånger när den kämpar för att starta. Sedan, när batteriet dör helt, hör du det avslöjande klickande kommer från under huven. Om du befinner dig i denna situation, oroa dig inte. Du behöver inte ringa en bärgningsbil eller söka efter ett nytt batteri. Beroende på vilka verktyg du har till ditt förfogande, kan du starta din döda batteriet och har din bil igång igen på nolltid. Saker du behöver | 12-volts batteriladdare
Startkablar
Fordon med laddat batteri
Visa fler instruktioner
Snabbstarta dött batteri
1

Placera ditt fordon i parken, dra i nödbromsen, stänga av alla strömbrytare och pop din huva. Du vill komma ut och ta bort eventuella sköldar från batteriet. Du måste ha tillgång till tjänster på det urladdade batteriet för att få fart på den. Fordonet med ett fulladdat batteri bredvid bilen eller lastbil med det tomma batteriet
2

Park. Se till att du är tillräckligt nära för dina kablar för att nå mellan de två batterierna. Stäng av tändningen på din jumper bil och pop huven på det också. Sen rensa bort alla sköldar täcker terminalerna.
3

Anslut den positiva klämman på dina kablar till positiva inlägget på dött bilbatteri. Sedan gå vidare och ansluta de återstående positiva klämman till den positiva inlägget på det laddade batteriet. Medan du är på det laddade batteriet, anslut den negativa klämman till den negativa inlägg.
4

Fäst den återstående negativa kabelklammern till en omålad bult eller konsol på bilen med det urladdade batteriet. När du är säker på att alla klämmorna är ordentligt ansluten, starta bygeln fordonet och låt den gå i några minuter.
5

Starta bilen med det urladdade batteriet. När den har startat, kommer du vill haka kablarna i omvänd ordning. När du är klar, byter sköldar, stäng huven och ta bilen för en enhet att låta generatorn att ladda batteriet.
Ladda dött batteri med en batteriladdare

6

Stäng av alla strömbrytare, öppna huven och ta bort eventuella sköldar från batteriet.
7

Anslut den positiva klämman på batteriladdaren till den positiva polen på det urladdade batteriet och sedan Anslut den negativa klämman till en del av omålad metall såsom en bult eller konsol i motorrummet.
8

Förvandla din laddare till 12 volt (om tillämpligt). Om laddaren inte har en spänning, oroa dig inte. Om den är avsedd för bilbatterier, kommer det ut vid 12 volt. Om batteriet har kapacitet, kan du ställa in ampere. Ställ in den högre för att ladda snabbare. Dock bör du ställa in den på en lägre strömstyrka för att möjliggöra en långsam laddning, eftersom detta är den bästa inställningen för att helt föryngra ett dött batteri. I ett eluttag
9

Plug din laddare och vända strömbrytaren till "On." Låt batteriet laddas, checkar in med jämna mellanrum för att se till att det inte blir varmt eller om det är färdigt. Om batteriet blir varmt, koppla ur laddaren. Det kan ta åtta timmar eller mer för batteriet att helt ladda. De flesta laddare har en mätare som talar om när batteriet är slut.
10

Koppla bort laddaren från vägguttaget när batteriet är färdigladdad. Vrid strömbrytaren till "Off" och haka av klippen. När allt är häktas och du har ersatt sköldarna på batteriet, gå vidare och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126276.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.