Hur man byter tändstiften på en BMW 328

tändstiften på en BMW 328i är viktiga komponenter i tändsystemet som säkerställa att motorns cylindrar får en tillförlitlig gnista. BMW rekommenderar att tändstiften i sina bilar bytas var 10.000 miles. Att ersätta dem kan göras av en tekniker eller genom ett hem mekaniker i ett par timmar eller mindre. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Tändstift
Spark plus gapping Tool Review Avfettaren
trasor Shop
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Vänta tills motorn har svalnat om bilen körts för att undvika skador på gängorna för pluggarna. Detta kommer också att minska risken för att bränna dig medan du arbetar.
2

Demontera oljefiltret locket. Ta bort de runda plastlock på motorkåpan genom att bända upp dem med en platt skruvmejsel. Använd en hylsa och en spärr för att ta bort de 10 mm muttrarna under lock som håller motorkåpan på plats. Byt oljefilter locket och ställ in motorn täcker undan.
3

Bänd upp metallclipsen som håller ledningsnätet på spolarna med en platt skruvmejsel. Använd en hylsa för att ta bort de 10 mm muttrarna som håller spolarna till motorn. Dra dem rakt ut och ställ dem åt sidan. Håll koll på vilka spole går där eller helt enkelt ändra pluggar en i taget.
4

Rengör hålen för pluggarna med en ren, torr trasa, ta bort överflödig olja och smuts innan du tar bort pluggar från motorn. Rengör även områdena runt hålen. Detta kommer att förhindra att något faller ned i tändstiftshålet när pluggarna tas bort.
5

Fäst tändstiftsnyckel till en 6-tums förlängning så att du kan nå tändstiften. Pluggen skiftnyckel har en insida gummiinlägg av det som greppar tändstiftet och hindrar den från att falla ut då pluggen avlägsnas. Placera skiftnyckeln över proppen tills du känner att det sittplats på pluggen vrid sedan moturs för att lossa och ta bort.
6

Gap nya tändstift med en plugg bladmått enligt tillverkarens rekommendationer, som kommer att variera beroende på kontakten. De gapper glider mellan spetsen och elektroden på kontakten tills det sätter rätt avstånd mellan dem.
7

Sätt i kontakten i tändstiftsnyckel och hand-gänga in den i motorn, se till att den inte korsar-gänga. Använd en momentnyckel för att dra pluggarna till 18 foot-pounds. Byt spolarna över pluggarna. Sätt tillbaka markremmar fästa reglarna som nötter tråden på Drag därefter fast muttrarna. Refasten ledningsnätet med metallklämma.
8

Byt motorns täcker, muttrarna som håller skydden på och plastpluggarna som går över nötterna. Starta motorn för att säkerställa att den fungerar korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126271.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.