Hur du ändrar tändkablarna i en 1997 Toyota Camry

Efter tusentals miles av körning måste du ha din bil servas för att upprätthålla motorns prestanda. Regelbundet underhåll av fordon kan kosta upp till flera hundra dollar om du tar bilen till mekaniker. Bilägare kan spara pengar genom att utföra underhållsåtgärder själva. Om du äger en 1997 Toyota Camry, kan du byta ut tändstiftet trådarna själv. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Byte tändstift trådar
Visa fler instruktioner
1

öppna huven på bilen och leta reda på tändkablarna. Trådarna har ett tjockt gummi yttre hölje och en känga i båda ändar. En ände av varje tråd är ansluten till fördelarlocket, och den andra änden är ansluten till ett tändstift i motorn. Du hittar sex eller åtta tändkablarna, beroende på motormodell.
2

Leta fördelarlocket och kolla efter ett lock som håller kablarna på plats. Lossa locket genom att skjuta en flat skruvmejsel i låsmekanismen på locket och dra upp. Addera 3

Grip bagageutrymmet på en av tändkablarna anslutna till tändstiftet och ta bort den genom att dra ut. Du kan behöva klippa bagageutrymmet fram och tillbaka samtidigt som du drar om du har svårt att ta bort det.
4

Spåra tråden tillbaka till fördelarlocket och ta bort den andra änden av kapsylen. Ta inte bort mer än en kabel åt gången eftersom det är viktigt fördelarlocket är anslutna till rätt tändstiften.
5

Dra de kvarhållande klämmorna bort av trådarna.
6

Hitta ersättande tändkabeln som matchar längden på tråden du tog bort från bilen.
7

Placera ena änden av tråden på det öppna området på fördelarlocket och bifoga andra änden till den öppna tändstiftet. Du ska känna en kick när du ansluter båda ändarna av kabeln.
8

Skjut in kabeln i de kvarhållande klämmorna för att fästa den i motorn.
9

Upprepa steg 3 till 8 med de återstående trådarna.
10

Tryck nedåt på fördelarlocket för att låsa det på plats igen, om tillämpligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126236.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.