Camero Window Motor Removal

Camaro fönsterhissarna för alla karossutformningar går tillbaka till 1982 har samma grundläggande konfiguration. Borttagning av fönstret motorn faktiskt är relativt enkel. Komma till motorn, men genom dörrhandtag, power tillbehör kabeldragning, dörr lock och dörrkarm kan ta lite tålamod. Det är inte svårt att göra detta men aldrig får bråttom eller frustrerad. Ta den tid som behövs för att göra jobbet noggrant. Tvinga aldrig eller betona en del. Om det inte kommer att lossna lätt, titta igen för att se till att varje fästelement är bortkopplad. Demontering av dörr
start på

nedtill. Under dörren är en serie av skruvar. Du kan behöva komma på ryggen för att se dem. Ta bort varje en och placera den i en säker behållare. Ingenting är mer försvårande än att leta efter en borttappad skruv eller klippet.

När dessa är avstängda, titta under dörrhandtaget. Två mycket stora skruvarna går igenom till ramen. Ta bort dessa och sedan lyft handtaget försiktigt. Trådar som förbinder knapparna driva andra går från handtaget till innanför dörren. Koppla varje tråd och ställa dörrhandtaget åt sidan.

På framsidan av dörren (där gångjärnet är beläget) är antingen tre eller fyra skruvar, beroende på modell. Ta bort varje och ställ den åt sidan. Dörren täcker är nu fri men innehas av en serie av clips. Från botten, driva dörren täcka upp och frigöra varje klipp från dörrkarmen. Gör detta försiktigt och långsamt. Tvinga inte någon rörelse för att undvika att bryta mot någon av de plastclips. När dörren locket är fritt, ställ den åt sidan.
Demontering fönstret


sänkt fönster är nu synliga innanför dörren. Längs botten finns en metallram klistrad vid säkerhetsglas och skruvas in i fönster hiss domkraft. Ta bort varje skruv från ramen och fri fönstret från hissen mechanism.The fönstret vikt måste tas bort från hissen montering innan du tar bort motorn undertill. Den sänkta fönstret visas nu innanför dörren. Längs botten finns en metallram klistrad vid säkerhetsglas och skruvas in i fönster hiss domkraft. Ta bort varje skruv från ramen och fri fönstret från lyftanordningen.
Ta bort fönstret


Det skulle vara bäst vid denna tidpunkt för att få lite hjälp . Fönstret är inte så tung, men tre eller fyra händer fungerar bättre än två. Lyft glaset från botten tills tillräckligt lämnar gummilister tätningen upptill på dörren för någon att få ett bra grepp. Pushing långsamt från botten (och runt de olika delarna av metallen dörrkarmen) och dra från toppen, ta bort fönstret. Kom ihåg: dörren är krökt och glaset är krökt. Följ glaset kurvan när det kommer ut. Förvänta dig inte att komma rakt upp som om det var platt och spännande parallell till dörren. När det är fritt från dörren, fast glaset med båda händerna och lägg den platt på en ren, tygklädd yta. Addera Demontering av motorn

När fönstret tas bort, bort motorn från lyftaggregatet genom att ta bort de sex skruvarna på motorn fästet. Koppla bort strömförsörjningen och motorstyrning tråden. Ta bort genom att lyfta motorn och genom dörrkarmen utrymmet ovanför motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126229.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.