Hur man kontrollera datum för ett Motorcraft Batteri

Det finns massor av märken bilbatteri tillgängliga för konsumenterna i USA, och Motorcraft är varumärket installeras i Ford-fordon när de tillverkas. Mest batteri köpare är omedvetna om det faktum att nästan alla auto batterier i USA görs av bara tre tillverkare, Delphi, Exide, och Johnson Controls Industries, sedan märks privat för andra företag. Johnson Controls gör Motorcraft batterier, och de använder ett datum kod på sina batterier som indikerar när den tillverkades. Instruktioner
1

Lokalisera klistermärke eller stämpel på batteriet som har en sträng av bokstäver och siffror ordnade i en kod. På en Motorcraft batteri, detta ligger på sidan av batterifacket.
2

Identifiera det första tecknet i koden. Det första tecknet är en bokstav, och kommer att vara en av bokstäverna "A" till "L" Bokstaven "A" motsvarar den första månaden av året, januari, bokstaven "B" motsvarar den andra månaden av året, februari, och så vidare. Således en December månads tillverkning skulle indikeras med bokstaven "L" Addera 3

Titta nu till det andra tecknet i koden. Det kommer att bli ett nummer (0-9) som anger året batteriet gjordes. Siffran motsvarar den sista siffran i året. Till exempel, en "9" skulle motsvara år 2009, medan en "6" skulle indikera 2006.
4

Ignorera de återstående tecknen i koden, eftersom de inte är viktiga när det gäller till att kontrollera tidpunkten för batteriet. Lägg de två bitar av information tillsammans från steg 2 och 3 för att få det att tillverkningen för batteriet. Till exempel, "C8" är koden för mars 2008.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126227.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.