Hur man byter BMW Bromsbelägg

De bromsbelägg på en BMW är viktiga komponenter som Kläm fast broms rotorer när man bromsar, därigenom stoppa fordonet. Bromsbeläggslitage ner och behöver bytas regelbundet för att kontrollera att bromsarna fungerar korrekt och bilen stannar säkert. BMW rekommenderar att bromsbelägg inspekteras varje 10.000 miles och bytas ut om det behövs. Byt ut bromsbeläggen hos en bil butik eller göra det själv med rätt verktyg och instruktioner. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Brake Cleaner Review Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att BMW är parkerad på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna. Hissa upp bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Konsultera en workshop manual eller instruktionsbok för just din BMW för de riktiga stödpunkter, som varierar från modell till modell. Ta bort hjulen. Spraya broms renare på bromsarna och närliggande komponenter och torka dem med en ren trasa.
2

Ta bort de två bromsok guide skruvarna som håller bromsoket på. Ta den stora fjädern klippet på utsidan av bromsok med en skruvmejsel. Skjut tjocklek av av rotorn. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att utnyttja tjocklek av av rotorn. Ta bort dynan som är fäst bromsok kolv genom att bända klippet ut som är fäst på baksidan av dynan. Ta den andra dynan från bromsok bäraren.
3

Komprimera kolven i bromsoket för att ge tillräckligt utrymme för de nya, tjockare bromsbelägg för att passa över rotorn. Till skillnad från vissa tyska bilar som Audi som kräver ett speciellt verktyg för att komprimera bromsok i rotorn, kan BMW kolvarna pressas in i tjocklek med en trähandtag hävstång mot tjocklek eller med en C-klämma. Om du använder en C-clamp, placera en kudde mot kolven och en på utsidan av bromsok och dra åt klämman för att komprimera kolven.
4

Installera bromsbelägg i bromsok kolv genom att trycka på klämman på baksidan av dynan i kolven. Installera andra bromsbelägg på bromsok bäraren. Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Montera och dra åt de två skruvarna som håller bromsoket på bilen. Sätt tillbaka fjäderklämman på utsidan av bromsoket. Upprepa ovanstående procedur för de återstående hörnen på fordonet. Byt hjulen och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna. Pumpa med bromspedalen tills bromsarna kännas fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126209.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.