Hur man installerar baklucka Struts på en 1998 Jeep Grand Cherokee

Två gas laddade stag stöder hissen porten på baksidan av din 1998 Jeep Grand Cherokee när den är i uppfällt läge, samt bistå i att öppna den. Utan dessa stöttor, skulle hissen gate vara så tungt att du inte skulle vilja att öppna och stänga den väldigt ofta, om alls. Om stagen börjar bära på din Jeep, kan du ersätta dem med en uppsättning av eftermarknaden stöttor tillgängliga från de flesta bildelar butiker, eller OEM stöttor tillgängliga via Jeep återförsäljare. Saker du behöver
Broomstick eller 2x4
Hylsnyckelsats
Ratchet
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna den bakre lyft porten din Jeep och stödja den med en gammal kvast eller 2x4. (Om du inte sätter något under för att hålla upp det, kommer det att falla så fort du tar bort den första strut. En strut inte kan hålla det ensam.)
2

Leta upp skruvarna för lyftport änden av staget. Två skruvar fast fästet till hissen gate. Ta bort båda bultarna med en hylsa och spärrskaft och sänka staget från hissen gate.
3

Flytta till kroppen änden av staget och ta bort den lilla metal stoppbygeln från slutet av staget. Flera stilar har använts på dessa lastbilar, men de flesta av klippen kan snäppas ut i slutet av fjäderben med en flat skruvmejsel. Ta bort bygeln och dra ut staget rakt ut bollen stud på kroppen.
4

Installera den nya fjäderben på bollen stud genom att placera upp till stuteriet och trycka rakt in på staget. Det kommer att snäppa in på tappen. Sväng staget upp till bakgavellyften och placera fästet på bakgavellyften. Rikta in hålen och de två fästbultarna. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft.
5

Flytta till motsatt fjäderben och upprepa processen för att ändra andra. Avlägsna kvastskaft eller 2x4 med liften grinden är fortfarande i det övre läget. Om den inte faller eller krypa nedåt, är reparation framgångsrik. Stäng hissen gate och kasta de gamla stagen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126160.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.