Hur man byter olja i en 2002 Corolla

Byt olja i din Toyota Corolla var 3000 miles eller tre månader, beroende på vilket som inträffar först. Förutom att dränera olja och lägga ny olja, måste du också byta oljefilter. Till skillnad från vissa nyare modeller där oljebyte försvåras på grund av filtrets position, är från 2002-modellen Corolla s filter lättillgängliga. Saker du behöver
Jack
Jack står
Handskar
Wrench eller breaker bar Rags
dräneringskärlet
filtertång
Oljefilter
API motorolja
Funnel
Visa fler instruktioner: äldre Olja /Filter
1

Parkera bilen på en nivå plats, höja den och stödja den på pallbockar. Avlägsna påfyllningslocket baktill kamaxelkåpa.
2

Placera ett uppsamlingskärl direkt under avtappningspluggen på oljetråget, som ligger på passagerarsidan av bilen, och ta bort pluggen med en skiftnyckel. Titta efter oljan att börja dränera när kontakten blir mycket lös.
3

Vänta all den gamla oljan rinna i pannan. Eftersom det saktar till en rännil, flytta pannan ytterligare under bilen om det behövs.
4

Torka all gammal olja utanför avtappningspluggen med en ren trasa, var noga med att ta bort alla metallspån, och ominstallera pluggarna. Dra ur kontakten, men se till att du inte tömma sina gängor.
5

Flytta dräneringstråget så det är under oljefiltret, som ligger nära den främre änden av oljetråget. Avlägsna alla andra föremål från bilens undersida och sänk den.
6

Lossa oljefiltret med en moturs filteravdragare. Skruva för hand när det är löst nog att göra det.
7

Torka av monteringsytan för filtret med en ren trasa. Addera Ny olja /filter

8

Smeta motorolja på tätningen av ersättning oljefiltret.
9

Skruva fast filtret på plats för hand. Inte dra åt med skiftnyckel eller du kan skada packningen.
10

Häll tre liter färsk olja i oljepåfyllningslocket i ventilkåpan hjälp av en tratt, kontrollera sedan nivån med mätstickan efter några minuter. Lägg till mer olja om det behövs tills oljenivån är vid eller nära F märket.
11

Kör motorn i några minuter och kontrollera tätheten. Efter avstängning av motorn, vänta tills oljan har sjunkit i pannan, kontrollera nivån igen och tillsätt olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126120.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.