Hur du ändrar en syresensor på en Toyota Tacoma

Toyota Tacoma pickup använder en lambdasond för att läsa andelen syre som kommer ut ur motorn i avgaserna. Sensorn skickar informationen i form av låg spänning el till lastbilens dator. Datorn använder sedan denna information för att justera luft /bränsleblandningen vid bränslespridare. Om din O2 sensorer är felaktiga, kommer avläsningen bli felaktig och motorn kommer att justera pulsen våg av injektorn felaktigt, vilket gör att lastbilen att köra grov, misständning, stall och börja hårt. Ändra sensorn så snart du vet att det finns ett problem. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj din lastbil med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar under ramen rälsen. Se till att ytan du arbetar på är jämn och stabil så pallbockar inte luta eller sjunka ner i marken.
2

Lokalisera syresensor i avgassystemet. På Tacoma pickups, är sensorn placerad precis bakom katalysatorn. Följ ledningsnätet upp från sensorn tills du hittar den elektriska kontakten.
3

Separera Elkontakt halvorna efter att du släpper låsfliken på sidan av kontakten. Dra kontakten isär, greppa halvorna i kontakten och inte i trådarna.
4

Ta syresensorn från avgasröret med en O2-sensor socket och en spärrfunktion. Vrid sensorn moturs tills den är fri från gängorna, ta sedan bort och kassera den.
5

Installera den nya syresensor i avgasröret och vrid det medurs med en O2-sensor socket och ratchet tills den sitter fast. Dra åt sensorn till 33 ft lbs. med en momentnyckel.
6

Anslut kontakten ledningsnätet från sensorn pigtail till kontakten på trucken. Tryck ihop de två halvorna tills låsclipset ingriper.
7

Support trucken med en domkraft och ta bort domkraften från under lastbilen. Sänk domkraften till marken och ta bort det från under lastbilen.
8

Starta motorn och kontrollera att reparationen var framgångsrik. Kontrollera lamporna på instrumentpanelen för att kontrollera motorn ljuset är inte på. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126116.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.