När ska Timing kedjan bytas på en Jeep Cherokee?

Tekniskt sett är timing kedjor konstruerade och byggda för att hålla hela motorns livslängd. Så i teorin, bör du byta ut den först när den är bruten. Men om kedjan bryts medan motorn är igång, kan det utlösa stor förödelse, så väntar en paus är inte den bästa praktiska strategin. Innan en kamkedjan bryter det finns tecken på slitage, och det är inte svårt att kontrollera dem. Om din Jeep Cherokee visar några av de tecken, är det dags att byta kamkedjan. Timing Chain Funktion

kamkedjan förbinder kamaxeln till vevaxeln via ett växelsystem, så att de övre och undre ändarna av motorn roterar tillsammans. Om kamkedjan har sträckt och hoppa tänder, kommer tidpunkten kastas av dåligt, vilket gör att Cherokee köra ineffektivt, om alls. Om kamkedjan bryter helt och hållet kommer jeep motorn stängs helt enkelt av, och många gasarmaturen komponenter kan skadas i processen.
Lös kedja

Ta distributören locket på Cherokee motor så att du kan se rotorn. Vrid sedan motorn för hand med en skiftnyckel på remskivan väldigt långsamt. Rotorn bör börja rotera med motorn nästan omedelbart. Om det finns någon fördröjning, är det troligt att kamkedjan sträcks och behöver bytas ut. Ett annat sätt är att sätta ett stroboskop på Cherokee medan motorn går på tomgång, och titta på timing varumärket. Om den vandrar några grader i endera riktningen, då kedjan är troligen sträcks. Ibland kommer en lös kedja orsaka ett högt klick, speciellt när motorn är kall och under makten. Bullret tenderar att försvinna när motorn värms upp.
Byte


Om du behöver byta ut kamkedjan, vara varnat att det är en ganska djupgående drift. De flesta av komponenterna på Jeep motor, inklusive generatorn, servostyrning, och vattenpump, alla måste tas bort för att komma åt locket kamkedjan. Ta bort gallret i Cherokee och kylaren rekommenderas också för enkel åtkomst. Såvida du inte har en hel del erfarenhet av att arbeta med motorer, är det ett jobb bäst avgörs av de yrkesverksamma. Men om du bestämmer dig för att ta itu med det, är det enda viktig sak att komma ihåg att rada kamaxeln och pedalaxel upp med prickar på dem, enligt de instruktioner som de kommer med. Dessa prick placeringar finns där av en anledning, och tidpunkten för Cherokee kommer att baseras på hur dessa redskap är installerade med kedjan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126112.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.