Hur förhindra ackumulering bromsdamm

Bromsdamm uppbyggnad är en av dessa irriterande saker som kan vara frustrerande att förebygga och kan göra aluminiumfälgar på bilen ser grådaskig. Och om broms damm är kvar på hjulen tillräckligt länge utan att rensas bort, kan det orsaka permanenta skador på finishen på dina hjul. Refinishing hjul är kostsam och tidskrävande, så förhindrar ett problem från broms damm är viktig. Saker du behöver
tvål och vatten
Rena trasor
Visa fler instruktioner
1

Regelbundet rensa hjulen. En av de viktigaste stegen för att ta i elimineringen av bromsdamm är att helt enkelt rengöra dina hjul regelbundet med tvålvatten och en mjuk tvätta mitt. Slang dina hjul ned och sedan tvätta dem med kardan, se till att du rengör mellan ekrarna i hjulen också. Var försiktig med rengöringsmedel lättmetallfälg lösningar, eftersom vissa av dem är för starka för målgång på lättmetallfälgar och kan orsaka skador. Torka hjulen grundligt och sedan använda en hög kvalitet vax till dem. Vaxet kommer att avskräcka uppbyggnaden av damm samt göra det lättare att rengöra dina hjul regelbundet. Försök att torka dina hjul nere minst en gång i veckan.
2

Ändra dina bromsbelägg. Alla bromsbelägg producera en viss mängd av bromsdamm, men du kan minska mängden damm genom att byta från konventionella bromsbelägg till en uppsättning av keramiska bromsbelägg, vilket kommer att producera mindre damm. Åka runt och jämföra kraven från de olika tillverkarna bromsbelägg att hitta en dyna som passar dina behov och ger mindre damm.
3

Installera broms damm sköldar. De flesta bilar som redan kommit med broms damm sköldar, men du kan alltid installera större sköldar. För att installera dem, höja fordonet med en domkraft och ta bort hjulen där du kommer att installera dammskyddet. Montera dammskyddet enligt tillverkarens anvisningar och installera hjulet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126043.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.