Hur man byter broms rotorer i en BMW

När bromspedalen trycks ner på en BMW utrustad med skivbromsar (vilket inkluderar alla moderna BMW), tvingar bromsvätskan kolven i bromsoket att trycka på bromsbelägget mot rotorn , vilket i sin tur stannar fordonet. BMW broms rotorer slits ut med tiden från upprepad användning och ofta behöver bytas. Jobbet kan hanteras av någon ansedd mekaniker --- eller hemma med rätt verktyg och erfarenhet. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Rags
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet på en plan, jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen och lägg i växeln om det är en manuell. Lossa muttrarna till hjulen i alla fyra hörnen. Lyft bilen med en domkraft och sänka den säkert på pallbockar i alla fyra hörnen. Konsultera instruktionsboken som följde med din BMW för att bestämma lämplig stödpunkter, som varierar beroende på modell. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen och sätta hjulen åt sidan.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsskivan, bromsok och närliggande delar. Torka av delarna ner med en ren, torr trasa. Lokalisera de två stora bultarna som håller bromsoket på staget. Dessa är placerade på den övre och nedre delen av bromsok på den sida som är vänd mot hjulhuset. Ta bort de två skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Skjut bromsok från hjulet. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till en närliggande upphängningskomponent eller på en plattform för att undvika skador på bromsledningen.
3

Ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet på med en hylsa och spärrskaft. BMW använder stjärnformade bultar för att hålla fästena på. Dessa tas bort med en Torx bit. Ställ undan hållaren när den tas bort.
4

Sök för BMW ställskruven använder för att hålla rotorn till bilens nav. Detta ligger på ytan av rotorn. På BMW, är denna skruv ofta frysts från fukt och smuts, så det rekommenderas att du spraya penetrerande smörjmedel på ställskruvarna innan du försöker ta bort dem. Låt vätskan blöt i så länge som möjligt för att underlätta avlägsnande av denna skruv. Du kan även låta det sitta över natten.
5

bort ställskruven, som på BMW avlägsnas med en insexnyckel. När den inställda skruven tas bort, dra rotorn rakt ut av navet. Om nödvändigt, peka rotorn bakifrån med en gummiklubba för att befria den från navet.
6

Spraya en ny rotor med broms renare och torka det. Spraya broms renare på navet monteringsytan och torka ner liksom. Skjut in den nya rotorn på navet. Använd endast BMW-godkända broms rotorer när du utför en broms jobb på en BMW. Sätt tillbaka ställskruven och dra åt det ordentligt för hand. Denna skruv inte vara alltför åtdragna.
7

tillbaka bromsok bäraren med de två skruvarna som håller det på. Skjut bromsok och bromsbelägg över den nya rotorn och montera bultarna som håller bromsoket på. Upprepa för de övriga hörnen på bilen. Sätt tillbaka hjulen och sänka fordonet till marken. Dra åt muttrarna i ett korsvis mönster. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126001.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.