Vad orsakar Bilbatteri Korrosion?

Korrosion på dina terminaler bilbatteri kan vara irriterande och destruktivt. Det minskar strömmen från batteriet, vilket gör bilen svårare att starta, och det bokstavligen äter något papper eller tyg som det kommer i kontakt med, inte ens indirekt. Rengöring terminalerna ordentligt kommer att eliminera korrosion på ett tag, men det enda sättet att bli av med det helt är att hitta orsaken till korrosion och åtgärda problemet vid källan. Lösa anslutningar

Kontrollera batteriterminalerna. På översta stolpen batteri, se till att kontakten är tät och att den inte rör sig när du försöker vrida den på posten. Kontrollera anslutningarna där batteriet kabeln ansluts till terminalen kontakt, bl.a. genom att göra vissa att de koppartrådar tätt tvinnade. På en sida stolpen batteri, vara säker på att den anslutande bulten fästs ned hårt nog att batterikabeln hålls på plats även när du försöker flytta den om med handen. Att ha en fast, tät förbindelse är avgörande för att hålla batteriet i toppskick och undvika batterikorrosion.
Utströmmande gaser

En av orsakerna till korrosion från gaser flyr från inuti batteriet. En saknad, spräckt eller löst sittande batterilocket kommer de gaser att sippra ut, där de katalyseras av kontakt med ledningen av batteripolerna och Kopplingsplintar och bli rostig. En annan möjlig källa för läckage är pinhole sprickor i batteriet hölje eller punkteringar orsakade av upprepade gnugga mot en skruv eller bult. Felaktiga batterilocken kan repareras eller bytas ut, men några sprickor i batteriet kommer att kräva ett batteribyte, eftersom hålen inte kan förseglas och batteriet kommer så småningom förlorar förmågan att starta bilen. <
br> Om korrosion förekommer

Om korrosionen visas på batteripolerna kan hjälpa dig att avgöra den primära orsaken till problemet. Om korrosionen verkar koncentreras där trådarna fäster batterikontakten är indikationen att kablarna inte ordentligt rengjorda eller dras åt. Om korrosion verkar växa på toppen av terminalen av ett batteri, är det tecken på att anslutningen inte gör en riktig krets med batteripolen, och bör rengöras och skärpas. Korrosion, vilket tycks växa mot ena sidan av ett batteri kontakt eller i andra delar av batterifacket, i allmänhet pekar mot källan av en liten läcka, eller anger att batterisyra har spillts eller läckt ut i området.


bort korrosion

För att avlägsna korrosion, bör du ta bort kontakterna från batteripolerna. Blanda en msk. bakpulver i ett glas vatten, och häll vatten på alla anslutande ytor. Använd en stålborste eller batterikontakterna verktyg för att ta bort alla korrosion. Lätt coat anslutande ytorna med vaselin och sedan ersätta kontakterna. Kontrollera att batterikablarna är tätt tvinnade och fästas så att det finns en metall-till-metall-bindning från batteriet till batterikablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125974.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.