Hur mycket freon behöver min bil behöver?

Enligt Environmental Protection Agency, är Freon inte tillgänglig i USA längre på grund av dess negativa effekter på miljön. Detta gör det dyrt, och bilägare med ett luftkonditioneringssystem som inte fungerar står inför valet att antingen "top off" Freon, eller använda mer freon och evakuera, sedan ladda upp hela systemet. Toppa

Ibland kan du vara lite på freon eftersom det finns en liten läcka i ditt luftkonditioneringssystem. Om detta är fallet, kan du lägga lagom Freon att "fylla på" systemet, men du bör få läckan fastställas utan tidsgräns så att du inte behöver slösa någon mer Freon.

När du eller en mekaniker är toppning av luftkonditioneringssystemet med freon, det är inte en exakt sätt att säga säkert hur mycket freon finns redan i systemet, eller hur mycket mer du behöver (referens 1). Som ett resultat, kommer toppning av ibland leda till en över-eller undercharged luftkonditioneringssystem (referens 1).

Speciellt om du toppning ditt system luftkonditioneringen själv, kan denna metod vara billigare än att evakuera systemet och påfyllning det helt, men EPA varnar för att många auto butiker ta ut samma avgift för båda tjänsterna, så om du har någon annan göra det, kan det inte vara billigare trots allt (referens 1).

Recharge
p Om du bestämmer dig för att extrahera alla Freon från luftkonditioneringssystemet, kan du ladda systemet med den exakta mängden freon som bilens tillverkare antyder. Medan standarden automatisk luftkonditionering system behöver ungefär tre pounds av flytande freon, beloppet varierar, så kolla med din tillverkare eller har din mekaniker kontrollera.
Gör-det-själv

Du kan välja att fylla på eller ladda luftkonditioneringssystem med freon själv, men Mister Fixit varnar för att freon är farligt när misskött, så du bör alltid skyddsglasögon och undvik kontakt med huden när du arbetar med Freon.
p Om du toppning av freon, bör du sluta lägga den när slangen kommer ut ur förångaren och gå tillbaka till kompressorn blir mycket kallt och vatten kondenseras på det (referens 2).

Om du laddar systemet själv, bör du veta att det finns gör-det-själv-laddning kit som finns på marknaden som inkluderar leveranser för extraktion av freon, och mätare så att du kan bedöma graden av Freon i ditt luftkonditioneringssystem mer exakt om du inte vet hur mycket tillverkaren rekommenderar (referens 3). För de flesta bilar, är systemet fulladdat när låga manometern läser någonstans mellan 25 och 40 pounds per square inch (referens 3).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125947.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.