Gör det själv Hjulinställning

Hjulinställning hänvisar till positionen för en fordonets hjul i förhållande till varandra och till kroppen av fordonet. Dessa anpassningen mätningar är viktiga och påverkar hur ett fordon kör och handtag. Medan vissa typer av anpassningen kan justeras i hemmet, andra typer är sedvänjor anpassade till tekniska instrument och ändringar av en professionell garage. Toe I och material som behövs

Toe är den enklaste typen av anpassning för att kontrollera och fixa hemma. Toe avser förhållandet mellan ett hjulpar till varandra - hur långt isär båda sidor av hjulet är till varandra. De flesta bilar har framhjul som pekade svagt mot varandra, vilket ger en viss belastning på hjullagren och påverkar köra på ett visst sätt. Du kan välja att bo med denna lätt inåt tur eller att göra däcken parallella vid justering. Camber - inställning av hjulen närmare varandra längst ner än högst upp -. Även kan kontrolleras, men camber bör i allmänhet ändras av en professionell mekaniker

Till att börja, behöver du en nivå utrymme , en vän att hjälpa, en anteckning kort, ett tillförlitligt måttband och en bit krita eller liknande verktyg för att markera däcken. Kontrollera din manual och se vilken typ av tå system du har och hur det justeras. De flesta bilar har tå linjer, barer eller bultar som är justerbara med cam skiftnycklar eller liknande verktyg, men du bör titta för att se hur du justerar toe in och ut, eftersom den exakta processen varierar från bil till bil.

Hjulinställning Process

Parkera bilen på plant underlag och välj hjulparet du vill justera. Använd noterakortet att markera en plats på kanten av varje däck. Det är viktigt att dessa linjer är exakt samma höjd på båda däcken och är på samma ställe på baksidan av däcken. Med en väns hjälp mäta skillnaden från en linje till en annan med hjälp av måttband, att se till att dina mätningar är exakta.

Rulla bilen framåt tills linjerna är på framsidan av däck, exakt samma höjd från marken som tidigare. Mät dem igen. Om de två avstånden är lika så dina däck är parallella och du har inga tå problem. Om du behöver justera dem, gör dina justeringar och sedan mäta igen för att se till att vinklarna är de du vill ha. Det finns verktyg som utformats speciellt för att markera tå position och rekommenderar vinklar men du kommer att betala mer för dessa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125944.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.