Saker som dränerar bilbatteri

Få situationer är så frustrerande som när du hoppar in i bilen och vrid tändningsnyckeln, men ingenting händer eftersom bilens batteri är urladdat av sin laddning. I allmänhet är denna situation lätt fast. Du kan ringa en bärgningsbil eller en bil klubb att hoppa starta batteriet. Du kan åtgärda situationen på egen hand om du kan hitta startkablar och ett fordon med ett fungerande batteri eller om du har tillgång till en bärbar batteriladdare. Men du bör vara medveten om vilka faktorer som bidrar till att dränering av ett bilbatteri så att du kan undvika denna typ av olycka. Alltför många korta Drives

Ett bilbatteri kan bli tömd på sin avgift eftersom du gör för mycket korta körsträckor. Om din genomsnittliga enhet varar mindre än 20 minuter, innebär att bilens generator saknar tillräckligt med tid att helt ladda batteriet. På lång sikt kan upprepade korta körsträckor förkorta den förväntade livslängden för ett bilbatteri, som normalt bör vara från tre till fem år.
Extrema temperaturer

En kemisk reaktion fungerar som källa för ett batteri interna starteffekt, och extrema temperaturer på kyla eller värme kan påverka hur denna reaktion fungerar - eller inte fungerar. Extremt kallt eller temperaturer under nollpunkten förhindrar den kemiska reaktionen från att fortsätta ordentligt, och mindre energi alstras. Ett batteri med en mycket låg avgift kan frysa när temperaturen är under noll. Vid den andra ytterligheten, temperaturer över 100 grader Fahrenheit öka batteriets inre urladdning. Långvarig exponering för denna typ av värme kommer att tömma ett batteri om det inte utnyttjas för alltför många dagar.
Elektriska prylar och Glömska

Bilen batteriets laddning är nödvändigt för många uppgifter i ett fordon förutom start den, inklusive driver strålkastarna, ljuset kupolen och radio /CD-spelare. Med rätt typ av adapter, kan du också använda bilbatteri för att ladda din mobiltelefon eller andra elektroniska enheter, till exempel en MP3-spelare eller bärbar spelkonsol. Allt detta är till hjälp, men de yttre objekt - i princip, allt utom strålkastarna när man kör - kan ta för mycket ur batteriet, lämna den i ett försvagat tillstånd om den inte laddas korrekt. Avloppet på bilbatteriet är ännu större om du råkar stänga av bilen, men du glömmer att stänga av strålkastarna, misslyckas med att stänga en dörr eller bakluckan eller lämna din mobiltelefon laddaren inkopplad annan betydande strömförbrukningen sker om du sitter i bilen och lyssna på radio när motorn är avstängd. Om du gör någon av dessa saker, det finns en god chans att ditt batteri kommer att vara för svagt för att starta bilen nästa gång du behöver det. Addera Korrosion och Age

Korrosion på ett bilbatteri kan störa dess förmåga att fungera korrekt. Det finns olika sätt att rengöra den korrosion, som i allmänhet ser ut som en finkornig substans. Du kan använda en speciell terminal-rengöring verktyg som har en borste. Ett annat val är en speciell sprej för att rengöra terminaler bilbatteri, bara att följa tillverkarens anvisningar. Men så småningom kommer du att byta ditt bilbatteri. Av sin natur, de förlorar styrka när de blir äldre. Kloka bilister kommer att få batteriet och generatorn kontrolleras en gång per år som en del av en rutinmässig bil-besiktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125943.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.