Hur man tar bort en syresensor på en Audi A6 4.2

Den andra variationen av OBD-systemet - som kallas OBD-II - infördes först 1996 och blivit en standard för bilar för det följande decenniet. En av komponenterna i systemet är en syresensor, som tar avläsningar från avgaserna och skickar den till OBD-II-systemet. Om sensorn går ut, kommer kontrollera motorn ljuset tänds och stängs inte förrän givaren ersätts. I det här fallet är projektet fordonet en 2004 Audi A6 Quattro med 4.2l V-8 motor. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor skiftnyckel
antikärvningsmedel
ersätter syresensor
Visa fler instruktioner
1 < p> Höj Audi med hjälp av domkraft och ställa in alla fyra hörnen på pallbockar så att fordonet är stabil och säker. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för dig att flytta under bilen, och dubbelkolla bilen är säker på läktarna innan krypa under.
2

Placera detektorn på avgassidan. Detta är precis bakom den katalytiska omvandlaren på avgassidan, och det har den enda elektriska anslutningen på avgaserna. Dra ledningsnätet med händerna, och ta sedan bort sensorn med hjälp av skiftnyckel syresensor.
3

Applicera ett tunt lager av antikärvningsmedel på gängorna på ersättning syresensor med hjälp av applikatorn som medföljer antikärvningsmedel, och vara mycket noga med att inte få någon på sensorn huvudet själv. Skruva ersättning sensorn på plats.
4

släppa bilen på pallbockar med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125912.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.