Hur du håller ditt bilbatteri från Frysning

Kallt väder kan utlösa förödelse på din bil batteri, speciellt om det är gamla eller har en tendens att förlora sin laddning. Om du har ett sådant batteri, du presenteras med uttalad risk för mycket oönskad situation: att hitta dig själv på en kall, vintrig natt med en bil som vägrar att starta. Du kan undvika att drabbas av dessa förfärliga omständigheter genom att ta några enkla åtgärder för att säkerställa att batteriet är redo för det iskalla temperaturer på vintern. Saker du behöver
Box skiftnycklar
batteri inlägget och terminal renare
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Rengör batterikontakterna inlägg och terminaler innan vintern strejker. Haka loss batteripolerna från batteriet med lämplig storlek låda nycklar. När häktas, rengör noggrant inlägg och terminaler med batteripolen och terminal renare. Pensla dem tills de är blanka och rena. Inga tecken på korrosion bör förbli. När du är klar, se till att korrekt dra åt terminalerna vid fastsättning dem till batteripolerna.
2

Ta bilen till en mekaniker innan vintern och ha honom kolla sitt elsystem. Detta är viktigt eftersom även om batteriet kan vara i god form, kan bilens generator ska misslyckas och i behov av reparation eller utbyte. Om generatorn inte fungerar korrekt, kommer batteriet inte laddas helt. Ett delvis laddat batteri är mycket mer mottagliga för frysning.
3

ladda batteriet med en batteriladdare innan ett speciellt kall natt. Se till att du får en full laddning i batteriet. Ett fulladdat batteri är säkert i temperaturer ända ner till -76 grader F, enligt AutoTrends.org. Om du inte har en laddare, har batteriet varit dränering och du misstänker att temperaturen sjunka under fryspunkten, ta ut batteriet och förvara det inne tills köldperiod passerar.
4

köpa och installera ett nytt batteri om du upptäcker att din gamla är ofta döda eller i behov av laddning. På lång sikt kommer ett nytt batteri spara dig många huvudvärk hela vintersäsongen. Om det nya batteriet inte hålla laddningen, är det mycket troligt att bilens elsystem krånglar, och du kommer att behöva ta bilen till en professionell för service.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125865.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.