Ford Taurus Heater Problem

Värmare i bilar, inklusive Ford Taurus, använder en kombination av kall luft från utsidan och varm luft från motorn för att producera värme och cirkulera det hela bilen. Största delen av verksamheten tas om hand av radiatorn, som förvaltar kylmedel används som en värmeväxlare. Olika problem kan orsakas av olika störningar i hela systemet. Termostat

Värmaren styrs av ägarna genom en temperatur ratten eller liknande mekanism, men det är inte den enhet som faktiskt känner av temperaturen och berättar kylaren när du ska börja eller sluta värma luften. När en av dessa termostat givare fel, vet värmaren inte när man ska börja eller sluta. Ibland sensorer kan anbringas på nytt till läget, men vid andra tillfällen måste de ersättas helt.
Pump Frågor

Radiatorpumpen flyttar vätska i hela systemet, dra i värmen från motorn och sprids i luften. Om pumpen inte fungerar, kommer kylvätska inte flytta, och detta kommer att orsaka problem med både värmaren och motorns temperatur, vilket gör detta problem lätt att märka.
Kylmedel frågor

Olika problem kan orsakas av kylfluiden själv. Om kylvätskan är gammal eller smutsig, kommer det inte att fungera korrekt och bör bytas ut. Om någon luft har kommit in i systemet, så borde det vara blött för att avlägsna luften omedelbart, innan det kan hämma värmeöverföring och orsaka mer allvarliga problem med motorn.
Slangar

Gamla kylarslangar kan bli blockerad eller spruckna, vilket leder till läckage av kylvätska och kräver omfattande reparationer. Gamla slangar ska bytas ut, och om andra gamla delar av radiatorsystemet fungerar, bör de bytas också, eller bör åtminstone spolas för att avlägsna eventuella rostpartiklar och olja.
Fans

Ibland värmesystemet fungerar, men fansen vänder inte, så luften inte cirkulerar genom Taurus. Ibland fläktarna blockeras av något i luftvägen, och ibland motorn reglera fläkten åtgärden misslyckas. Blockeringar måste tas bort och motorer måste fastställas för att säkerställa korrekt drift av fläktarna som sänder den varma luften in i hytten på lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125862.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.