Hur Byt bromsvätska i en BMW Z4

BMW Z4 fick var ersättare för den populära Z3. Z4 transporteras på traditionen startades av sin föregångare och är en snabb och rolig att köra sportbil som finns i en mängd olika paket. Som en del av Z4: s rutinunderhåll, rekommenderar BMW att bromsvätskan spolas och bytas ut var 24 månader för att säkerställa att bromsarna fungerar korrekt. Detta är ett relativt enkelt förfarande som kan göras av en behörig hem mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
spruta (eller kalkon Baster, etc.) katalog Linje nyckel för bromsok avluftningsventil
Broms bleeder
bromsvätska

Visa mer instruktioner
1

Lossa muttrarna till hjulen. Lyft bilen med domkraft och sänka den ordentligt på pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Öppna huven och ta bort locket till bromsvätskebehållaren. Använd sprutan eller liknande verktyg för att ta bort bromsvätska från behållaren och överföra den till en avfallsbehållare. Fyll behållaren med färsk bromsvätska, fyller förbi hela märket.
3

Lokalisera avluftningsventilen på höger bakre bromsok, som ligger på den övre, utanför bromsok. Avlägsna gummiproppen så att du kan komma åt muttern som lossar ventilen. Fäst röret för bleeder kit till avtappningsventilen i ena änden och till en klar plastbehållare med en liten mängd av bromsvätska i den. Lossa avluftningsventilen ett kvarts varv med en linje skiftnyckel.
4

Tryck ner bromspedalen från bakom ratten tills du ser att den nya bromsvätskan som kommer ut ur bromsok och in i behållaren. Det kan ta 15 pumpar eller mer. Kontrollera vätskan som kommer ut av tjocklek med jämna mellanrum och se till att bromsvätskebehållaren fortfarande toppas upp så att luft inte kommer in i bromssystemet.
5

Dra åt avluftningsventil, ta bort röret och sedan installera om gummi locket på avluftningsventilen. Upprepa denna process för vänster bakhjul, höger framhjul och sedan det vänstra framhjulet tills alla fyra hörn av bilen har blött. Kontrollera att reservoaren är full av bromsvätska under förfarandet så att ingen luft tillåts komma in i bromssystemet. Sätt tillbaka locket på bromsvätskebehållaren.
6

tillbaka hjulen. Sänk bilen bort av domkraften och dra åt muttrarna för hjulen i ett korsvis mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125833.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.