Påverkar EGR Ventil AOD Transmission Shifting?

I bilar för avgasåterföring (EGR) är en anordning för att avleda avgaserna in i insugningsröret. Som namnet antyder, cirkulerar EGR-ventilen en reglerad mängd avgaser in i insugningsröret, sänka temperaturen i luft-bränsle-blandningar och minska föroreningar. EGR-ventilen är en viktig del av utsläppen systemet och spelar en viktig roll i den totala driften av motorn. Typer

På äldre bilar EGR-ventilen är mekaniskt manövrerad, och på nyare bilar är typiskt elektroniskt i drift. Båda typerna har samma syfte och skiljer sig endast i hur deras verksamhet styrs. Mekaniska versioner använder oftast vakuum från motorn för att manövrera ventilen, medan elektroniska versioner kan utnyttja både vakuum och signaler dator för att aktivera ventilen. Ett mindre antal nya bilar helt förlita sig på elektronik för att styra EGR-ventilen.
Plats

EGR-ventilen oftast ligger på insugningsröret nära eller över den bakre av motorn. I vissa fall, den är belägen på den sida av motorn och monterad på ett rör anslutet till avgasröret. Det är typiskt tefat formad och, om mekanisk, kommer att ha en eller flera små slangar anslutna till den, medan de elektroniska versionerna kommer att ha endast en eller ingen.
Operation

Oavsett om det är elektroniskt eller mekaniskt, introducerar EGR-ventilen en reglerad mängd avgaser in i bränsle-och luftblandningen, som sedan bränns av motorn i förbränningsrummen. I motsats till konventionell visdom, införandet av avgaserna in i bränsle-luftblandningen har faktiskt en kylande effekt, vilket förbättrar den allmänna förbränning, vilket resulterar i mer fullständig förbränning av bränsle. På detta sätt kan EGR-ventilen hjälper till att sänka nivåer av skadliga gaser inuti avgasröret.
Problem

En felaktig EGR-ventil kan orsaka flera felsymptomen ska visas. Dessa relaterar direkt till motorns drift-och avgasreningssystem med ingen effekt på den automatiska överväxel (AOD) transmission, drivlina eller nonemission-relaterad utrustning. Symtomen kan innefatta motorstopp, ojämn tomgång, tvekan vid acceleration och lägre eldkraft minskning.
Lösningar

Generellt EGR-ventilen är inte en lätt användbar del. Det är oftast en förseglad komponent med liten tillgång tillgänglig för interna arbete. Ibland kol från avgassystemet kan bygga upp inuti ventilen intag öppning, vilket gör att ventilen fastnar, hämmar dess förmåga att öppna och stänga. I dessa fall, kan rengöring lösa ofta problemet. Förutom rengöring, behöver en defekt EGR ventil vanligtvis fullständig ersättning för att återställa korrekt drift av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125826.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.